Stageopdracht

Blueriq Platform as a Service

Steeds meer bedrijven besluiten om software niet meer zelf te hosten op eigen servers. In plaats daarvan wordt er steeds meer Software aangeschaft als service. Je hoeft als bedrijf enkel nog de link te leggen met je software-provider en de softwareprovider regelt de rest voor je. Klinkt simpel toch? Helaas komen hier toch veel meer haken en ogen bij kijken. Hoe ga je om met data? Hoe ga je om met auditing? Hoe zorg je dat alles veilig is als je het niet meer in eigen handen/beheer hebt?

Fulltime
‘s-Hertogenbosch
Rik Schepens
Rik Schepens
Business Engineer & Studentencoördinator
Is dit jouw toekomstige stage?

 Solliciteer dan direct via onderstaande knop.

Direct soliciteren
BQ_Registration form newsletter LP 11

Over Blueriq

We zijn met ongeveer 170 medewerkers en werken in kleine, collegiale teams. Bijzonder is dat het merendeel van onze collega’s geen software developer is, maar wel software maakt. Dat kan omdat we gebruik maken van ons eigen Blueriq platform om modellen te maken die de computer kan uitvoeren alsof het computerprogramma’s zijn. Zo modelleren we bedrijfsprocessen, beslissingen, bedrijfs-/beleidsregels en zelfs gebruikersinteractie. We maken vooral software voor bedrijven die hun klanten écht goed willen helpen en we zitten in De Gruyterfabriek in Den Bosch. 

Opdrachtomschrijving 

Blueriq is al bezig om haar platform beschikbaar te maken in een zogenaamde High Productivity Application Platform as a Service (hpaPaaS). De eerste klanten worden hier al op aangesloten. Je springt bij deze opdracht dus op een rijdende trein. De vraag is dan ook niet óf we overstappen op een hpaPaaS solution, maar hoe. Hoe neem je je huidige klanten mee in een overstap naar een SaaS-oplossing en welke alternatieven moet je ondertussen behouden om een zo breed mogelijk klantenbestand te kunnen bedienen?

In deze opdracht ga jij kijken hoe Blueriq haar hpaPaaS oplossing moet door ontwikkelen om op deze wijze nog meer bestaande en nieuwe klanten te kunnen bedienen en hoe Blueriq haar klanten kan benaderen om hen te overtuigen van de Blueriq hpaPaaS oplossing.

De opdracht omvat:

  • Requirements analyse met klanten van Blueriq voor een hpaPaaS oplossing
  • Een vergelijking van verschillende (hybride) oplossingen om een Platform als Blueriq aan te kunnen bieden
  • Het opstellen van een transitieplan om de stap te maken van hun on premise oplossing naar de Blueriq hpaPaaS.
  • Het maken van een propositie voor klanten om voor een hpaPaaS oplossing te kiezen en voor een aantal andere hosting oplossingen

Deze opdracht is ideaal voor iemand met interesse in zowel business analyse als sales.

Echte bijdrage aan het team

Het aangaan van een nieuwe baan of stage is altijd een beetje spannend. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega's en nieuwe werkzaamheden. Om je alvast een beeld te geven van jouw komende maanden als stagiair(e) hebben we deze video gemaakt. Bij Blueriq zul je geen koffie hoeven halen. Je wordt meteen betrokken in je team en gaat aan de slag met echte opdrachten, in een informele werksfeer.

direct solliciteren

Is deze stageplek jou op het lijf geschreven?

Solliciteer dan nu via onderstaand formulier. Binnen enkele werkdagen reageren we op je sollicitatie.

De voordelen van stage lopen bij Blueriq
  • Gezellige informele sfeer
  • Ruimte om veel te leren
  • Doorgroeimogelijkheden
Vragen? Stel ze aan Rik!

Voor al je vragen over deze stageopdracht kun je terecht bij: stage@blueriq.com of stuur een appje naar 0625736576