Platform-pagina-banner

Blueriq Platform

Onze technologie

In een wereld waar klantervaringen centraal staan en wet- en regelgeving dagelijks kunnen veranderen, worden organisaties continu geconfronteerd met technologische uitdagingen. Het Blueriq Platform stelt organisaties in staat hun processen hierbij te laten aansluiten en zet deze uitdagingen om in een kracht. Het Blueriq platform is een regelgedreven software platform ontworpen voor dynamische, zakelijke oplossingen voor organisaties met kennisintensieve processen. Het stelt jou en je organisatie in staat snel en kosteneffectief te reageren op veranderende omstandigheden en regelgevingen zodat je een persoonlijke en efficiënte dienstverlening kunt bieden aan iedere klant.

 

Platform updates Blueriq Release 17
Maar wat is het Blueriq platform dan precies?

Van model naar applicatie

Het Blueriq Platform stelt gebruikers in staat oplossingen te modelleren in plaats van programmeren (vergelijkbaar met een low-code platform). Hiermee zet de gebruiker (Business Engineer) de taal van de business om in modellen. In het model zit alle proces en beleidskennis, betekenis en logica. Alle lagen van het Blueriq Platform maken gebruiken van dezelfde modellen. Zo werkt een organisatie die Blueriq gebruikt altijd vanuit één waarheid. De kracht van modelleren ligt in het beheersbaar maken van complexiteit door data, beleid, wetten en regels op leesbare wijze te vertalen naar een oplossing en de mogelijkheid om het model te executeren als applicatie.

over-ons_3
Flexibiliteit

Blueriq biedt een modulaire aanpak die naadloos integreert met je bestaande systemen. Hierdoor kun je nieuwe functionaliteit toevoegen en bestaande processen verbeteren zonder de kerninfrastructuur te verstoren. 

Één centrale waarheid

Creëert een ecosysteem waarin alle systemen samenwerken vanuit één waarheid. Losstaande silo's en eilandjes binnen organisaties verdwijnen.

Snelle implementatie

De visuele interface en modelgestuurde aanpak maken het mogelijk om nieuwe applicaties en processen te ontwikkelen in een fractie van de tijd die traditionele ontwikkeling zou vergen.

Hoe ziet dat er dan uit?

Modelleerplatform Blueriq Encore

Onderstaande foto's zijn een weergave van ons modelleerplatform genaamd Blueriq Encore. Het platform stelt onze Business Engineers in staat de meest complexe processen en klantreizen in te richten op een uiterst efficiënte en overzichtelijke manier. Ga je aan de slag met Blueriq Encore of wil je er meer over weten? Klik dan op onderstaande knop.

Ontdek meer over Blueriq Encore
Engage, work, Decide, Learn, Adapt

De 5 lagen van ons platform

Het Blueriq Platform bestaat uit 5 verschillende lagen, waarmee organisaties hun digitale kracht verder kunnen versterken: Engage, Work, Decide, Learn en Adapt. 

Engage

Engage geeft organisaties de kracht om de interactie met klanten, burgers, partners en medewerkers op een slimme manier vorm te geven. Het Blueriq Platform helpt hierbij door alle gangbare interactie mogelijk te maken. Onafhankelijk van de vorm van interactie die is gekozen door de klant of medewerker, geeft Blueriq altijd een eenduidig gepersonaliseerd antwoord op basis van de bekende gegevens. Wij noemen dit werken vanuit één waarheid waarbij er rekening gehouden wordt met (wettelijke) kaders. Deze vorm van intelligente interactie zet klanten, burgers en medewerkers in hun kracht door alleen maar te tonen of te vragen wat relevant is.

Ga naar Engage

Work

Work zorgt voor de uitvoering van het proces in dienst van de medewerker of klant. Alleen de activiteiten die nodig zijn worden uitgevoerd en er zijn geen overbodige handelingen nodig door de slimme samenwerking tussen geautomatiseerde kennistaken en taken voor medewerkers of klanten. De vraag van de klant staat centraal in een zaak. Deze zaak geeft een relevante compositie van alle beschikbare gegevens binnen de organisatie en stelt een dashboard beschikbaar voor alle betrokkenen. Iedere betrokkene ziet hier alleen de informatie die voor hem relevant is op dat moment. De medewerker kan vanuit het dashboard taken starten en gemakkelijk het verloop van de zaak volgen. Zo werkt iedereen vanuit één centrale waarheid.

Ga naar Work

Decide

Bedrijfskennis en –regels bevinden zich vaak op papier of in de hoofden van kenniswerkers. De Decide laag van het Blueriq Platform maakt het mogelijk deze kennis leesbaar en onderhoudbaar vast te leggen als basis voor de verdere automatisering van bijvoorbeeld een proces. Naarmate de (wettelijke) veranderlijkheid en/of complexiteit van deze bedrijfskennis toeneemt, komt de waarde van kennis gemodelleerd in Blueriq meer tot zijn recht. Om de geautomatiseerde beslissingen in het landschap beschikbaar te stellen, kunnen deze ontsloten worden via een API.

  • Transparantie
  • Vertrouwen in beslissingen
  • Ondersteuning van de medewerker
Ga naar Decide

Learn

Veel regels komen voort uit wetgeving of productbeleid. Door expliciet aan te geven wat de bron is van deze geautomatiseerde regels, is traceerbaar hoe de doorvertaling van beleid naar implementatie is gemaakt. Deze basis kan gebruikt worden om te leren waar de inconsistenties en kansen zitten om vervolgens effectiever wijzigingen op door te kunnen voeren in de oplossing.

Het zichtbaar maken van het gebruik van beleidsregels, maakt duidelijk welke regels er zijn, hoe ze gebruikt worden en of het goed is dat ze worden aangeroepen. Explain maakt dit mogelijk. Met Policies (zie afbeelding) kan ook de bron van de regels of het beleid worden vastgelegd, voor het traceerbaar maken van de doorvertaling van regels naar implementatie. Door de combinatie van deze factoren heeft iedere organisatie de juiste handvatten om hun eigen processen te verbeteren ten behoeve van de dienstverlening.

Ga naar Learn

Adapt

De Adapt laag van het Blueriq platform geeft organisaties de mogelijkheid om wendbaar te zijn. Met Blueriq kunnen organisaties snel reageren wanneer daarom gevraagd wordt, op basis van kwalitatief krachtige versnellers. De manier waarop Blueriq neergezet wordt, maakt het ook mogelijk een heldere scheiding te maken in verantwoordelijkheden. Hiermee kan er voor ieder component een eigen levenscyclus gemaakt worden. Ook zorgt Adapt voor de koppeling met andere systemen en de overdracht van gegevens.

Ga naar Adapt
Hoe ziet dat eruit voor de eindgebruiker?

UX/UI

Wij denken altijd vanuit de klant van de klant. Het is daarom belangrijk dat onze oplossingen een optimale klantreis faciliteren. Bij een optimale klantreis hoort een mooie interface en een moeiteloze ervaring. We leggen daarom extra nadruk op de User Interface en User Experience bij het maken onze oplossingen. 

Meer over User Experience
Smart-suggest

Blueriq in een landschap

Automatisering is geen nieuw fenomeen. Ook heeft iedere organisatie verschillende systemen in hun IT-landschap staan. Maar efficiency behouden en tegelijkertijd meebewegen met veranderende behoeftes van een klant of burger blijft een grote uitdaging. Blueriq kan compleet integreren in ieder, bestaand IT-landschap. Blueriq verbindt aanwezige systemen binnen het IT-landschap tot een geharmoniseerd geheel. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van standaard koppelingen, gestandaardiseerde protocollen en architectuur principes.

onze-technologie_2
Blueriq Roadmap

Het platform is continu in ontwikkeling

Wij kennen onze technologie door en door en delen dit graag met business engineers, architecten en developers. Kijk naar onze roadmap en zie waar we nu naartoe werken. Of bekijk onze Research pagina en krijg beeld bij onze onderzoeksprojecten.

Roadmap Research
Foto encore voor website
platform
Ontdek meer in de Blueriq Community

In de Blueriq Community vind je alles wat je moet weten over Blueriq. Blader door documentatie, lees over de laatste releases en features en stel vragen aan onze Blueriq experts.

Blueriq Community

Blueriq trainingen en certificering

Onze allerbeste Blueriq specialisten hebben trainingen ontwikkeld om snel kennis en vaardigheden op te doen, zodat jij of je collega’s ook complexe applicaties met Blueriq kunnen bouwen. Ook heb je de mogelijkheid als Blueriq gebruiker gecertificeerd te worden. Lees over de mogelijkheden op de Blueriq Academy.

Blueriq Academy
Nieuws

Actuele berichten over ons platform

Meer informatie over het Blueriq Platform?

Meer weten over wat onze technologie kan of hoe het precies werkt? Neem contact op met Yuri of plan een afspraak.

Contact
Yuri
Versluis
Strategic product manager