nieuws-brandvideo-finance
Domeinoplossingen Blueriq voor woningcorporaties

Blueriq voor woningcorporaties

Een thuis is waar herinneringen en gemeenschappen worden gevormd. In dat licht is het toewijzen van woonruimtes een taak met veel impact. Als je het ons vraagt, gaat de dienstverlening van woningcorporaties daarom ook om het luisteren naar de behoeften van mensen, het begrijpen van unieke situaties en het leveren van op maat gemaakte oplossingen. Een fijn thuis is immers voor iedereen anders. Zo kijken wij ook naar de dienstverlening van organisaties. Iemand van 20 jaar die sinds kort een woning bij je huurt heeft andere wensen en behoeften dan iemand die al 30 jaar dezelfde woning huurt. Waar de een alles zelf wil regelen via een app of portaal, wil de ander misschien persoonlijk contact met een medewerker. Wat nu als dienstverleningsprocessen en systemen zo ingericht zijn dat medewerkers op efficiënte wijze ieder individu de benodigde persoonlijke aandacht kan geven? Wij geven je de tools met het Blueriq platform en onze marktstandaarden voor woningcorporaties.

marktstandaarden

Housing templates

Procesorkestratie moet in onze optiek draaien om het continu verbeteren van de ervaring van klanten en medewerkers. Processen moeten écht werken voor de gebruikers ervan. Daarom stellen wij voor verschillende processen templates beschikbaar, specifiek voor woningcorporaties. Deze templates zijn gebaseerd op de CORA standaarden en Aedes referentieprocessen. Op deze manier kunnen we je een kickstart geven bij het uitvoeren van optimale customer journeys. Zo'n 70 tot 80 procent van het proces wordt al met de template ondervangen.

Op dit moment hebben we Housing templates beschikbaar voor een aantal processen zoals Verhuurmutaties, Reparatieverzoeken, Incasseren, Woningruil en Gedeelde hoofdaansprakelijkheid.

Thema_Vroegtijdigevalidatie
In de praktijk

Betalingsregelingen

Eerder hielpen wij een klant met het eenduidig en efficiënt automatiseren van reparatieverzoeken, het aanvragen van een betalingsregeling en het uitvoeren van verhuurmutaties. Zo leveren we een bijdrage aan een efficiënt en goed functionerend klantcontactcentrum en het verbeteren van de klanttevredenheid.

Lees verder

Reparatieverzoeken

Het proces van indienen tot en met het naar tevredenheid afhandelen van de verzoeken van huurders is belangrijk. Niet alleen omdat er bij woningcorporaties dagelijks vele verzoeken ingediend worden, maar ook omdat een verzoek snel en goed uitgevoerd moet worden, zodat huurders fijn kunnen wonen.

Het regelen van een reparatie willen huurders zo snel mogelijk afgehandeld hebben. Voor woningcorporaties is het belangrijk om elke reparatie correct en efficiënt af te handelen. Hiervoor moet er ook geschakeld worden met een externe aannemer. De huurder, aannemer en de betrokken medewerkers moeten op de hoogte zijn en blijven van de status van de gemaakte afspraken.

close-up-of-handyman-in-tool-belt-in-a-new-house-PN54LCP
Housing templates

Hoe werkt het?

Zo'n 70 tot 80 procent van de benodigde functionaliteiten voor een persoonlijke en snelle afhandeling van het proces leveren we out of the box met de Blueriq Housing Templates. Om je een beeld te geven van hoe dat er precies uit ziet, neemt Lars je in een korte video mee door onze template voor het reparatieverzoeken proces:

Snelheid en gemak

De huurder kan zaken met een paar klikken binnen enkele minuten afhandelen.

Relevante vragen

De huurder beantwoordt alleen de vragen die voor hem/haar relevant zijn.

Overzicht

De huurder hoeft niet apart te schakelen met een derde partij.

Centraal dossier

De woningcorporatie heeft alles overzichtelijk in een centraal dossier staan.

Snelle afhandeling

Verzoeken kunnen sneller worden afgehandeld door de woningcorporatie.

Minder fouten

Omdat alle partijen toegang hebben tot hetzelfde centrale dossier kan er geen miscommunicatie ontstaan.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze oplossingen voor woningcorporaties? Plan dan een afspraak met Anita of neem vrijblijvend contact op.

Contact Plan een afspraak
Anita van Meer - van Bokstel Business Line Manager