nieuws-brandvideo-finance
Domeinoplossingen Blueriq voor woningcorporaties

Blueriq voor woningcorporaties

Iedere huurder heeft een unieke situatie. Daarom zijn afspraken tussen huurder en woningcorporatie altijd persoonlijk en passend bij de situatie van de huurder. De huurder is gebonden aan een bepaalde betalingsregeling en van de woningcorporatie wordt verwacht dat ze huurders ondersteunen en adequaat handelen bij bijvoorbeeld een reparatieverzoek. Wat er ook gebeurt tijdens de huurperiode, de huurder en zijn situatie moeten centraal staan. Dit gaat gemakkelijk wanneer alle partijen toegang hebben tot dezelfde informatie. De juiste inzet van technologie maakt dit mogelijk. Zo helpen we woningcorporaties met het bieden van persoonlijke en efficiënte dienstverlening.

Kennissysteem

Antwoord op Maat

'Antwoord op Maat' is een kennissysteem voor woningcorporaties, met alle informatie die nodig is om het klantcontact te ondersteunen. In het kennissysteem zijn variabelen vastgelegd die worden afgeleid uit beleidsregels en procesafspraken van de betreffende woningcorporatie. 'Antwoord op Maat' is gebouwd met ons platform. Deze software werkt op basis van business rules: beleidsregels en procesafspraken worden ‘getoetst’ in een dialoog op het scherm, en naast de gegevens uit het klantprofiel gelegd. Ook de registratie van werkbonnen en betalingsregelingen worden vanuit de oplossing in de achterliggende systemen verwerkt. 'Antwoord op Maat' kan worden geïntegreerd met elk softwaresysteem dat binnen woningcorporaties wordt gebruikt.

Lees klantcase
Thema_Vroegtijdigevalidatie
Betalingregelingen

In de praktijk

Eerder hielpen wij een klant met het eenduidig en efficiënt automatiseren van reparatieverzoeken, het aanvragen van een betalingsregeling en het uitvoeren van verhuurmutaties. Zo leveren we een bijdrage aan een efficiënt en goed functionerend klantcontactcentrum en het verbeteren van de klanttevredenheid.

Lees verder

Reparatieverzoeken

Het proces van indienen tot en met het naar tevredenheid afhandelen van de verzoeken van huurders is belangrijk. Niet alleen omdat er bij woningcorporaties dagelijks vele verzoeken ingediend worden, maar ook omdat een verzoek snel en goed uitgevoerd moet worden, zodat huurders fijn kunnen wonen.

Het regelen van een reparatie willen huurders zo snel mogelijk afgehandeld hebben. Voor woningcorporaties is het belangrijk om elke reparatie correct en efficiënt af te handelen. Hiervoor moet er ook geschakeld worden met een externe aannemer. De huurder, aannemer en de betrokken medewerkers moeten op de hoogte zijn en blijven van de status van de gemaakte afspraken.

close-up-of-handyman-in-tool-belt-in-a-new-house-PN54LCP
Reparatieverzoeken

Reparaties afhandelen vanuit één centraal dossier

Onze oplossing voor reparatieverzoeken maakt het mogelijk om met alle partijen die van belang zijn voor het vlot en persoonlijk afhandelen van de reparatie samen vanuit één centraal dossier te werken. Iedereen heeft dus dezelfde informatie. In deze video legt onze collega Lars uit hoe de oplossing precies werkt vanuit verschillende invalshoeken:

Snelheid en gemak

De huurder kan zaken met een paar klikken binnen enkele minuten afhandelen.

Relevante vragen

De huurder beantwoordt alleen de vragen die voor hem/haar relevant zijn.

Overzicht

De huurder hoeft niet apart te schakelen met een derde partij.

Centraal dossier

De woningcorporatie heeft alles overzichtelijk in een centraal dossier staan.

Snelle afhandeling

Verzoeken kunnen sneller worden afgehandeld door de woningcorporatie.

Minder fouten

Omdat alle partijen toegang hebben tot hetzelfde centrale dossier kan er geen miscommunicatie ontstaan.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze oplossingen voor woningcorporaties? Plan dan een afspraak met Dominique of neem vrijblijvend contact op.

Contact Plan een afspraak
Dominique
de Wit
Commercieel manager