Thema_Zaakgerichtwerken

Blueriq voor de overheid

Iedere burger is uniek en heeft zijn eigen wensen en uitdagingen. Daarom moet de burger altijd centraal staan bij het inrichten van dienstverlening van een overheidsinstantie. Zaakgericht werken is het middel voor een persoonlijke en efficiënte dienstverlening aan je klant. Wij zorgen dat je kunt aansluiten op de persoonlijke situatie van elke klant, zonder in te leveren op efficiëntie, veiligheid en compliance. En we maken het mogelijk om je zaaksysteem snel en eenvoudig te updaten wanneer dat nodig is door nieuwe wetten, regels of inzichten.

Onderzoek

Trendrapport: De staat van de menselijke maat

Uit eerdere onderzoeken bleek dat burgers hun vertrouwen in de overheid verliezen. Er worden geen mensen, maar gezichtsloze organisaties gezien. Door automatisering van de verwerking van duizenden aanvragen voelt de menselijke maat verdwenen. Hoe reageren overheidsinstanties op deze bevindingen en wat kan eraan worden gedaan? Daar heeft Blueriq onderzoek naar gedaan. Lees er alles over in het trendrapport.

Download Trendrapport
Web-08630

Oplossingen voor de overheid

Zaakgericht werken

In het slimme dossier komt alles samen, alle betrokkenen en alle informatie.

Bezwaar en beroep

Blueriq maakt het mogelijk om juristen, ambtenaren en andere belanghebbenden  optimaal te ondersteunen tijdens de afhandeling van een bezwaar.

Inspecties

Inspecties dienen te allen tijde traceerbaar te zijn en afgehandeld te worden volgens de geldende wet- en regelgeving. Met Blueriq blijft dit gewaarborgd.

onze klanten

Zij gingen je voor

We werken samen met verschillende overheidsinstanties. Klik op onderstaande knop om meer klanten te ontdekken.

Lees meer over onze klanten

Zaakgericht werken binnen jouw organisatie

We hebben met onze klanten en projecten binnen de overheid de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van zaakgericht werken. Onder andere op het gebied van inspecties, vergunningen, subsidies en bezwaar & beroep. Door deze ervaringen, herbruikbare technologie, onze expertise en aanpak maken we het mogelijk om je binnen een aantal weken al de waarde te laten ervaren van zaakgericht werken.

Bekijk een voorbeeld
5050_Dynamischzaaksysteem

De voordelen van Blueriq voor de overheid

Eén centrale plek

waar alle betrokkenen samenwerken.

Eenvoudige koppeling

en integratie met je huidige IT-landschap en informatiebronnen.

Lagere administratieve lasten

door snelle en efficiënte afhandeling.

Op basis van 'Need to know, need to do'.

Alleen de informatie die relevant is voor de klant wordt opgevraagd.

De burger wordt snel en persoonlijk geholpen

want iedereen verdient een perfecte en persoonlijke dienstverlening.

Download: de burger als vertrekpunt

De voornemens om de klantbeleving bij overheidsinstanties te optimaliseren zijn er al jaren. De daadwerkelijke implementatie hiervan, blijkt – zeker op de korte termijn – een uitdaging. Veel burgers zijn het zat om van het kastje naar de muur gestuurd te worden, zoals bij veel overheidsinstanties nog altijd het geval is. In dit paper laten we zien hoe het anders kan. Met de handvatten die we hier aanreiken, zorg je ervoor dat je burgers op maat kan bedienen. En dit komt niet alleen de burger ten goede, maar ook de eigen medewerkers en je organisatie zelf.

Vul je gegevens in en lees het paper direct.

Oplossing

Bezwaar en beroep

Waar beslissingen worden genomen, hebben inwoners en organisaties het recht in bezwaar te gaan tegen een besluit. Het aantal bezwaarmakers neemt toe en het wordt steeds belangrijker om de eigen medewerkers (o.a. juristen) optimaal te ondersteunen en het proces voor bezwaar en beroep gebruiksvriendelijk te maken. Wij hebben dit proces geoptimaliseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. Hierbij is de AWB leidend geweest (compliant).

Lees verder
Tab_Thema_Vroegtijdigevalidatie
Oplossing

Inspecties

Het uitvoeren van regelmatige controles die compliant zijn aan de huidge wet- en regelgeving is voor veel grote bedrijven, gemeentes en overheidsinstanties een dagelijkse bezigheid. Gedurende het inspectieproces is het essentieel dat de juiste en relevante informatie voor alle betrokken partijen beschikbaar is. Blueriq Inspecties zorgt ervoor dat dit gewaarborgd wordt.

Lees verder
oplossingen-inspecties

Samen maken we het verschil

We werken altijd intensief samen met onze klanten. Samen kijken we naar de meest waardevolle klantreis. Dit geeft een goed beeld van de uitdagingen binnen jouw organisatie. Jij weet het meest over de burger en zijn klantreis en je organisatie, wij weten alles van Blueriq en weten wat er speelt op de markt en bij andere klanten. Deze combinatie zorgt ervoor dat we samen het verschil kunnen maken voor jouw klant, de burger.

 

samen
maak kennis

Onze experts

Onze medewerkers maken het verschil binnen jouw organisatie. Maak kennis met een aantal van onze experts werkzaam binnen de overheid. 

Blogs en nieuws uit de categorie overheid

Actueel

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem dan contact op met Frits van Endhoven. Plan een afspraak of neem vrijblijvend contact op via onderstaande knop.

Neem contact op Plan een afspraak
Frits
van Endhoven
Senior Accountmanager