martin-adams-Tyqek1L8ldI-unsplash

Financial Services

Ketenoverstijgend

Kennis inzetten over de hele keten

Financiële gezondheid geeft stabiliteit, rust, en ruimte voor groei. Het is een startpunt voor ontplooiing van mogelijkheden, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Het opbouwen en beheren van een sterke financiële positie is echter niet eenvoudig: het vraagt om veel kennis en een breed scala aan voorzieningen, die steeds vaker door verschillende financiële dienstverleners worden geleverd.

De verbinding van databronnen en businessrules biedt kansen om het klantproces rondom opbouw en beheer van een financiële situatie of positie te verbeteren. Echter, in de praktijk ervaren klanten dit vaak nog onvoldoende wanneer compliancy verplichtingen en bedrijfsprocessen te veel als vertrekpunt worden gebruikt voor de klantinteractie. Er wordt dan te weinig rekening gehouden met de klantreis die ook nog processen van andere dienstverleners raakt. Voor klanten voelt dit inefficient, niet-transparant, overbodig en klantonvriendelijk.

datagedreven processen

Blueriq verbetert de beleving en efficiency van klantreizen, door taken en interactie met betrokken partijen of systemen pas te activeren wanneer deze relevant zijn op basis van de beschikbare data. Datagedreven procesontwerp, noemen we dat. Op die manier ervaart de klant veel meer grip op het proces en maatwerk in de dienstverlening, terwijl dienstverleners de ruimte krijgen om maximaal te sturen op zaken als klantwaarde, compliancy en kostenbesparing.  

Blueriq is al meer dan 25 jaar expert op het gebied van financiële dienstverleningsprocessen. Die (domein-) expertise zit in onze mensen, in onze aanpak en in onze technologie. Van daaruit helpen wij financiële dienstverleners met tal van vraagstukken rondom de bediening van hun klanten: van UX design tot Business Engineering, van Business Transformatie Design tot Implementatie. Zodat die klanten financieel gezond worden en blijven!

DSC08838
ervaring

De kracht van Blueriq

Onze klanten staan voor diverse uitdagingen. Bij Blueriq doen we er alles aan om hen te ondersteunen en te ontzorgen. Dit realiseren we met onze teams op alle niveaus binnen de organisatie van onze klanten. Altijd met een persoonlijke en leergierige benadering, waarbij we onze brede kennis en ervaring mee brengen. We implementeren best practices waar mogelijk en weten dat we kunnen vertrouwen op maatwerk wanneer dat echt noodzakelijk is.

Het begint met Mensenwerk

Business Consultancy

Business Engineering

Onderzoek en Conceptontwerp

Customer Journey Ontwerp (UX)

Graphic design (UI)

Programma- en Projectmanagement

PO en Productmanagement

 

Ervaring telt

Design Thinking
Lean
Agile
Blueriq Fit
Blueriq Academy

 

 

De Techniek dient

Slimme formulieren
Dynamic Case Managment
Cloud Services
Frontend development
Headless API connectivity

klantoplossingen

Typische klantoplossingen van Blueriq

  • Customer Journey Ontwerp
  • Midoffice systemen
  • Regelservices (intern beleid, wetgeving)
  • Acceptatie engines
  • Slimme digitale (aanvraag)formulieren
  • Procesondersteuning voor claims
  • Data-validatie, -verrijking en -uitwisseling (adapters)
  • Ketenoverstijgende klantreis ondersteuning
IMG_0006-2
Hypotheken
Blueriq in de hypotheekmarkt

Blueriq heeft jarenlange ervaring in de hypotheekmarkt, dankzij de midoffice systemen die we in onze technologie zijn gebouwd voor Stater, de Volksbank en Nationale Nederlanden. Deze ervaring en kennis zetten we ook als business consultant in bij klanten als NHG.

Verzekeren
Blueriq in de verzekeringsmarkt

Het verzekeringsbedrijf kent veel verschillende domeinen. Blueriq heeft bij Nationale Nederlanden rond tal van complexe en kennis intensieve schade- en pensioenprocessen slimme formulieren ontwikkeld, waarmee klanten om sneller en efficienter worden bediend. 

onze klanten

Zij gingen je voor

Binnen de financiële sector heeft Blueriq verschillende oplossingen ontwikkeld voor klanten, rondom aanvraag- en midoffice processen voor hypotheken, verzekeringen en pensioenen. 

 

Lees meer over onze oplossingen bij klanten
Actueel

Blogs en nieuws rondom Financial Services

Kennis en Technologie

Onze marktoplossingen

Vanuit jarenlange ervaring en intensieve domeinkennis ontwikkelt Blueriq nieuwe initiatieven en innovatieve oplossingen die marktbreed inzetbaar zijn. 

Beurs/co-assurantie
iDOS Objectdata Validator

In de co-assurantiemarkt zijn nog veel uitdagingen op het gebied van digitalisering. Een van de meest urgente is het gebrek aan consistentie van gegevens in de keten, wat leidt tot lage kwaliteit van data bij verschillende partijen. Om dit aan te pakken, heeft Blueriq een IDOS-koppeling ontwikkeld. Met deze koppeling kunnen verzekeraars gestructureerde en gevalideerde data automatisch importeren en verwerken in hun systemen. Hierdoor kunnen verzekeraars de kwaliteit van hun gegevens waarborgen en tegelijkertijd operationele kosten besparen.

Pensioen Communicatie
Zo.Pensioen: Inzicht en activatie

De nieuwe Wet Toekomst Pensioenen brengt met zich mee dat mensen zich meer bewust zullen worden van hun pensioenopbouw en het effect daarvan op hun toekomstige pensioensituatie. Om meer controle op hun pensioensituatie te verkrijgen, hebben mensen behoefte aan inzicht en handelingsperspectief. Hoeveel heb ik opgebouwd, en hoeveel krijg ik dan straks? Is het genoeg? Wat kan ik doen om meer pensioen te krijgen? Hoe blijf ik mijn pensioensituatie onder controle houden? Blueriq ontwikkelde een concept waarmee mensen betrokken blijven bij hun pensioen.

Regelservices
Early Validation voor hypotheken

Door Vroegtijdige Validatie is het op meerdere momenten in het hypotheek-proces mogelijk om een hypotheek-aanvraag te toetsen aan het acceptatie kader van de beoogde geldverstrekker. Dit voorkomt onverwachte verrassingen in een later stadium en verhoogt de kwaliteit van ingediende aanvragen. Daardoor worden  doorlooptijden bij geldverstrekkers en dienstverleners beperkt, met kostenbesparingen tot gevolg. Bovendien ontstaat er meer tijd voor maatwerk in situaties waar menselijke interventie echt noodzakelijk is.

Co-assurantie

Koppeling met iDos van VNAB

Sommige bedrijfsrisico’s kunnen niet door één verzekeraar verzekerd worden. Daarom bestaat co-assurantie: verzekeraars werken samen om grote risico’s gezamenlijk te verzekeren en te dragen. Dit zorgt voor een unieke dynamiek: verzekeraars zijn concurrenten, maar moeten op dit vlak ook samenwerken. De VNAB (Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs) speelt in dat proces een belangrijke rol met haar systeem iDOS. Lees onze paper over hoe Blueriq voor een grote Beurs-verzekeraar een koppeling met iDos realiseerde om data op te halen om deze te kunnen controleren, verrijken en distribueren naar interne systemen zoals de backoffice en CRM.

Lees meer over onze Co-assurantie oplossing
Nemo2
Onze diensten

Blueriq Financial Services staat voor u klaar!

Blueriq doet we er alles aan om onze klanten te ondersteunen en te ontzorgen. Dit realiseren we met onze mensen op alle niveaus binnen de organisaties van onze klanten. Dat doen we met consultancy diensten om te helpen bij het ontwerpen van veranderingen in uw business en de de ondersteuning vanuit systemen die daarbij gewenst is. En vaak doen we dat ook door kennisintensieve, datagedreven processen te modelleren in ons eigen top noch Blueriq Platform.

Customer Experience
Klantreis ontwikkeling

Onze UX experts hebben uitgebreide ervaring in het ontwerpen en valideren van klantreizen. We voeren specifieke opdrachten uit, bijvoorbeeld rondom service design concepten. Of we werken op basis van detachering mee als onderdeel van een ontwikkel team. Altijd vanuit domeinkennis en een klantcentrisch perspectief.

Business Consultancy
Consultancy diensten

De Business Consultants van Blueriq Financial Services hebben intensieve domeinkennis opgedaan in de sector, en beschikken over een uitgebreide set aan skills om opdrachten succesvol uit te voeren. We helpen onze klanten onder meer met business analyses, transformatie vraagstukken en de bijbehorende businesscases.

IT & Architecture
Technische expertise

Ondersteuning van datagedreven processen vind altijd plaats in een complexe context van een systeemlandschap. De architecten van Blueriq kennen de complexiteit die dit met zich mee kan brengen en kunnen helpen bij de bepaling van de juiste strategie, zowel vanuit business perspectief als vanuit technisch perspectief.

Modelleren in Blueriq
Business Engineering

Blueriq heeft diverse midoffice systemen, aanvraagstraten, slimme formulieren en data adapters ontwikkeld op basis van onze eigen, modelgedreven kennistechnologie. Hierbij werken onze Business Engineers intensief samen in de ontwikkelteams van onze klanten om de gewenste processen te modelleren en te onderhouden.

Verder praten over de kracht van kennis ontsluiting in de keten?

Neem dan vrijblijvend contact op met Dominique de Wit. Of plan een afspraak via onderstaande knop.

Plan een afspraak Neem contact op
Dominique
de Wit
Sales Manager