Blueriq Comply

Voor grip op governance, risk en compliance

Het correct uitvoeren van beleid, wetten en regels. Op een eenduidige manier en terwijl deze geregeld wijzigen. We begrijpen dat het geen gemakkelijke opgave is om compliant te zijn en blijven. Vooral als informatie zit verstopt in verschillende applicaties en systemen. Met Blueriq comply stellen we je in staat grip te krijgen op governance, risk en compliance. Door wet- en regelgeving, besluiten en beoordelingen op één centrale plek vast te leggen. Zo zorgen we dat je tijdig kunt voldoen aan wetten en regels en deze snel kunt aanpassen als dat nodig is.  

 
Voorkomt boetes
Verkort doorlooptijden
Creëert wendbaarheid
Voorkomt boetes
Verkort doorlooptijden
Creëert wendbaarheid
RIJKSDIENST VOOR ONDERNEMEND NEDERLAND

Blueriq Comply in de praktijk

Veel ondernemers zijn getroffen door de kabinetsmaatregelen voor het indammen van het coronavirus. Hiervoor zijn bepaalde regelingen geïntroduceerd, zoals de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) en Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Met hulp van Blueriq kan de RVO deze regelingen snel aanbieden aan ondernemers die het nodig hebben.

Meer lezen
5050_Referentiecase

Traceerbare besluitvorming

Beslissingen zijn volledig te herleiden naar de bijbehorende bronnen en compliant aan actuele wetgeving. In elke klantreis en elk proces worden talloze beslissingen genomen. Van relatief eenvoudige zaken, zoals het bepalen van de termijn, tot complexe beoordelingen. Denk aan mag de aanvraag worden goedgekeurd. Aan al deze beslissingen ligt beleid, wetten en regels ten grondslag. Wij stellen je in staat om besluiten traceerbaar te maken en inzichtelijk te maken hoe deze zich verhouden tot wet-en regelgeving. Dit doen we door beslissingen als business rules te modelleren. We creëren samen met jouw experts een goed overzicht door alles vast te leggen op één plek; in beslistabellen. Ook afhankelijkheden tussen regels en gegevens brengen we op deze manier in kaart. Paden naar mogelijke besluiten worden inzichtelijk evenals een individueel genomen beslissing.

One system of truth

Alle informatie wordt eenduidig op één plek vastgelegd. Zo wordt besluitvorming inzichtelijk en traceerbaar.

Elk besluit compliant

Door eenvoudig aan te passen en verifieerbare beslismodellen. Aanpassingen van wet en beleid kunnen meteen in de praktijk worden gebracht.

Bron inzichtelijk

Door de bron van geautomatiseerde regels, zoals wetgeving of productbeleid, meteen in de applicatie inzichtelijk te maken.

Onze expertise en oplossingen

Door onze kennis, expertise en oplossingen zijn we vooral groots geworden bij banken, verzekeraars, overheidsinstanties en softwareleveranciers. Ben je op zoek naar een geharmoniseerde oplossing om je uitdagingen op het gebied van governance aan te pakken? Met meer dan 25 jaar ervaring zijn we in staat om in zeer korte tijd wet- en regelgeving juist door te vertalen naar je processen en klantreizen. We verkennen graag de mogelijkheden met je.

Neem contact op
aanpak_stappen_3
onze klanten

Je bent in goed gezelschap

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?

Neem dan contact op met Anita, ervaringsdeskundige in het creëren van grip op governance, risk & compliance. 

Contact Plan een afspraak
Anita
van Meer - van Bokstel
Business Line Manager