Header-artikel-KTO-2023
23 februari 2024, door Blueriq Blog

Resultaten klanttevredenheidsonderzoek 2023

Eind 2023 hebben we onze klanten weer uitgenodigd om mee te doen aan het jaarlijkse Blueriq klanttevredenheidsonderzoek. Veel van onze klanten hebben de tijd genomen om hun mening te delen over onze dienstverlening, medewerkers en producten. We zetten de belangrijkste resultaten voor je op een rij!

Belangrijkste resultaten

In het algemeen wordt Blueriq beoordeeld met 7,7 sterren. Dat is een kleine stijging ten opzichte van de score van 2022 (7,5 sterren). Zowel de kwaliteit van het Blueriq platform (7,2 sterren) als de samenwerking met Blueriq (7,8 sterren) wordt positief beoordeeld. Ten opzichte van vorig jaar zien we een kleine daling op beide beoordelingen.

De aanbevelingsintentie van onze medewerkers is zeer positief, met een Net Promoter Score (NPS) van 28,4. Slechts 5% van de respondenten scoort ons lager dan een 6. Dit is een grote stijging ten opzichte van 2022, toen we een 4,9 scoorden. De aanbevelingsintentie van het Blueriq Platform is lager (-2 score). Toch zien we hier ook een positieve beweging in, gezien de score van vorig jaar (-6,3).

“Encore is een een hele mooie verbetering. Ik hoop dat jullie blijven doortimmeren aan het Blueriq Platform.”

Complimenten voor onze medewerkers

Het komt ieder jaar terug in de resultaten: complimenten voor onze medewerkers. Respondenten noemen Blueriq medewerkers proactief, open en transparant.

“De mensen bij Blueriq zijn niet alleen technisch kundig, maar ook organisatorisch en communicatief vaardig. Dit zorgt voor een zeer aangename dienstverlening.”

“De medewerkers zijn professioneel en staan open om zaken op te pakken. Ook als deze niet direct, slechts indirect, Blueriq gerelateerd zijn.”

Actiepunten

We zijn trots op de mooie resultaten en positieve beoordelingen van onze klanten. Het doel van dit onderzoek is het verbeteren van onze dienstverlening. Daarom hechtten we veel waarde aan de toelichting bij de vragen, waar duidelijke verbeterpunten in naar voren komen.

Bijvoorbeeld bij de de toelichtingsvraag na de NPS vraag (mate van aanbeveling):

“De kennis van het eigen product zoals ingezet bij een specifieke klant kan nog verbeterd worden, waardoor ook het advies en de voorspelbaarheid naar ons als klant betrouwbaarder wordt.”

“Leveren van release notes”

“Blueriq documentatie is er allemaal, alleen  de zoekfunctie op de Community is beperkt. Je moet precies weten welk woord je moet in typen om tot de juiste omschrijving/oplossing te komen.”

Hiernaast zijn er nog verschillende markt- en/of klant specifieke actiepunten waar de Customer Success teams actie op gaan ondernemen. Mocht je nog vragen, opmerkingen of feedback hebben naar aanleiding van het klanttevredenheidsonderzoek en bijbehorende actiepunten, kun je contact opnemen met de Customer Success Manager.

Communicatie richting onze klanten over het Blueriq Platform en zijn ontwikkelingen staat al langer op onze agenda. Daarom hebben we vorig jaar de Blueriq Roadmap gelanceerd. Dit jaar gaan we ons nog meer focussen op het delen van informatie rondom ons product.

Respondenten

We hebben dit jaar meer reacties dan ooit mogen ontvangen, namelijk 84 reacties. De reacties zijn goed verdeeld over de klanten, rollen en markten, wat ervoor zorgt dat we goed onderbouwde conclusies kunnen doen.

Jaarlijks onderzoek en dagelijkse check-in

Ieder jaar krijgen onze klanten de uitnodiging om hun mening over ons te delen. Dit vinden we belangrijk omdat we onszelf willen blijven verbeteren en nog meer waarde willen toevoegen voor onze klanten. Dit is niet het enige moment waarop we feedback vragen aan onze klanten; onze Customer Success Managers en medewerkers hebben dagelijks contact met onze klanten over wat er speelt en bespreken regelmatig wat er beter kan. Zo zorgen we ervoor dat verbeterpunten al eerder opgepakt kunnen worden.  

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste updates rondom Blueriq en ons platform? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.