Academy-Frank---Blog-Klein
15 november 2022, door Menno Gülpers Blog

Encore!

Uiteraard gaat deze blog over de (langverwachte) opvolger van Blueriq studio, namelijk Blueriq encore. En over het feit dat vanaf deze week het practicum van de cursus Blueriq in een dag in Encore gemaakt wordt.

Interesse? Schrijf je in voor de cursus Blueriq in een dag op onze Academy website. Voor 2023 staat ook weer elke maand een Blueriq in een dag gepland. Meestal verzorgen we deze online, maar op locatie in Den Bosch of bij de klant kan natuurlijk ook. En uiteraard ook buiten de geplande data om, want we geven deze cursus veel vaker dan één keer per maand.

Maar de naam Encore geeft mij ook aanleiding om mijn leukste concert-ervaring ooit te delen. Want als je favoriete artiest of band klaar is, wordt er "Encore!" geroepen, of "Bis!" of "We want more!" of in Nederland (heel suf) "Nog een liedje!".

In 2005 (opa vertelt) bracht een van mijn muzikale helden Eels het album Blinking Lights and other Revelations uit. Hun tour was met een vierkoppige band, plus een string-kwartet. Ik was aanwezig bij een legendarisch concert in de Schouwburg in Nijmegen, maar wist vooraf niet dat het zó legendarisch zou worden. Internet en social media verklapten dat soort dingen nog nauwelijks.

Na de standaard set, die bij Eels altijd minstens anderhalf uur duurt, ging de band weg. Het publiek riep zoals gebruikelijk om meer (Encore!) en na 5 minuten kwamen ze terug. De frontman Mark Oliver Everett (kortweg E) vertelde "We were all done folks, but heard you scream for more, so here we are" en ze speelden nog een halfuur.

Ze vertrokken weer, de helft van het publiek ging naar huis, maar aangezien ik Eels goed ken en ze vaker live had gezien, wist ik: die komen misschien nog een een keer terug. Na 15 minuten wachten kwamen ze weer op. E zei: "We were having a drink in the bar, heard you scream and thought They still want more? Let's give 'em some more". Ze speelden nog een set van een halfuur en vertrokken.

De zaal liep verder leeg, maar een aantal fans (herkenbaar aan het T-shirt) bleef zitten. Ik besloot nog een drankje te nemen en ook te blijven. Na 15 minuten kwamen ze weer op voor een kwart-gevulde zaal en E zei: "We were in our tour bus, circling the Keizer Karel roundabout and still heard you scream for more, so here we are!" Ze hadden hun huiswerk goed gedaan, de schouwburg ligt aan het beroemde en beruchte Keizer Karelplein. Ze speelden een kwartier, eindigden met hun grootste hit en gingen toen écht weg.

Althans... dat dacht ik. De fans bleven hangen, ik liep erheen voor een praatje. "Je moet blijven, we zullen niet verklappen waarom". Na een half uurtje waren er nog maar een man of 50 in de zaal. Het was al na 1 uur. Nee, die kwamen niet meer. Maar toch bleef ik en ja hoor, uiteindelijk kwam de band terug, allemaal in pyjama. E zei: "We were in our hotel, brushed our teeth, ready for bed and still we heard "Encore! Encore!" so we rushed back in the bus along the Oranjesingel and here we are." Ze speelden nog drie liedjes, waaronder een cover van Prince en Bob Dylan.

Daar moest ik dus aan denken toen een tijdje terug bekend werd dat de opvolger van Blueriq studio de naam Blueriq encore ging krijgen. Deze nieuwe modelleeromgeving is inmiddels al in een vergevorderd stadium. De cursus Blueriq in een dag geven we sinds half november 2022 standaard met Encore (tenzij expliciet om Studio gevraagd wordt) en meer cursussen zullen volgen.

Dit is deel 1 in een drieluik (denk ik) over Blueriq encore. Wordt vervolgd dus.

Meer weten?

Wil je meer weten over Blueriq encore of je alvast inschrijven voor een cursus? Kijk dan even op onze academy pagina of neem contact op met Menno.

Contact Plan een afspraak
Menno
Gülpers
Blueriq Academy manager