Kerstpuzzel
21 december 2022, door Blueriq Blog

Doe je mee met de Blueriq Kerstpuzzel?

We blazen nieuw leven in een oude traditie: de kerstpuzzel. Hoe verder je bent met de puzzel, hoe moeilijker het wordt. Je Blueriq kennis wordt dus echt op de proef gesteld. De laatste puzzels zijn voor de onverbiddelijke puzzelaars! Stuur je inzendingen in voor 8 januari 23:59 uur via learning@blueriq.com. Een inzending bevat oplossingen voor ten minste een van de puzzels, in de vorm van een beschrijving van werkende Blueriq expressies, of als een package met Blueriq projecten.

Voor de puzzels mag je uitsluitend gebruik maken van de volgende Studio elementen: 

  • Domein: entiteiten, attributen, relaties, statische instanties, waardelijsten
  • Flows: flows, events
  • Logica: herbruikbare expressies, regelgroepen, bedrijfsregels, beslistabellen
  • Connectivity: alleen service calls om instanties te verwijderen, creëren of bijwerken

Je bent vrij om voor deze puzzel een applicatie met pagina's te modelleren om de uitkomsten van je puzzel te kunnen tonen.

Verdien punten en prijzen!

Voor elke correcte oplossing verdien je 15 punten. En voor elke juiste bonusopdracht verdien je 6 punten. Bij een gelijke stand krijgt de meest elegante inzending één extra punt. Het kerstcomité prefereert declaratief boven imperatief. Er zijn leuke prijzen te winnen voor de top 3 inzendingen. Samenwerken is toegestaan. Bedenk wel dat je dan ook de prijs moet delen!

Start met puzzelen
Blueriq_kerstpuzzel_sterinpuzzelen_s

De hulplijn
Iedereen mag één keer een hulplijn inschakelen. Stuur dan een mail naar learning@blueriq.com, en je krijgt binnen 2 werkdagen reactie. Als je geen Blueriq omgeving tot je beschikking hebt, neem dan contact op met Tijmen Daatselaar.

De prijsuitrijking
De winnaar wordt op 19 januari 2022 om 16:00 bekend gemaakt tijdens een meet-up op de Blueriq thuisbasis in de Gruyterfabriek (in 's-Hertogenbosch). Naast de prijsuitreiking zorgen we voor food for thought & natuurlijk andere versnaperingen. 

Extra uitdaging?
Ben je op zoek naar extra uitdaging ? Los alle puzzels dan eens op met alleen een default expressie.

Disclaimer: de oplossingen voor deze puzzels vereisen creatief denken en zijn niet geschikt voor een productiewaardige applicatie voor een klant.

Namens het comité wensen we je heel veel succes en plezier!