IMG_9988-2
08 juli 2024, door Sam Vermeule Blog

Blueriq presenteert innovatieve co-assurantie oplossing voor verzekeraars

Blueriq introduceert haar nieuwste oplossingen voor de co-assurantie markt. Deze oplossingen zijn ontworpen om verzekeraars te helpen bij het optimaliseren van hun processen, het verbeteren van de datakwaliteit en het verlagen van operationele kosten. 

De co-assurantie markt wordt gekenmerkt door complexiteit en samenwerking tussen verzekeraars om grote risico’s gezamenlijk te verzekeren. Deze samenwerking gaat echter gepaard met diverse uitdagingen, zoals hoge operationele kosten, gebrekkige datakwaliteit en inconsistentie in gegevens. Blueriq begrijpt deze uitdagingen en biedt met haar nieuwe oplossingen de benodigde ondersteuning succesvol te zijn én blijven. 

Uitdagingen binnen co-assurantie 

Verzekeraars hebben te maken met een aantal uitdagingen in de co-assurantie markt: 

  • Hoge operationele kosten: Het verdienmodel bij verzekeraars komt steeds verder onder druk te staan. Zeker met de inflatie van afgelopen periode groeit het belang om efficiënter te werken. Personeel is nu eenmaal duurder geworden en bovendien lastig te vinden. Daarom zou het zonde zijn als deze mensen het grootste gedeelte van hun tijd vullen met het simpelweg overtypen of kopiëren van data die ook automatisch verwerkt had kunnen worden. 
  • Gebrek aan kwalitatieve data: Vaak wordt data aangeleverd in PDF’s, een Word bestand of in een email. Hierdoor is het voor verzekeraars lastig om deze data te integreren in hun systemen en processen, en is het lastig om de kwaliteit te borgen. Echter, is het voor een verzekeraar van groot belang dat haar datavoorziening op orde is om goed beeld te krijgen op haar cumulatierisico. 
  • Druk vanuit compliance: Vanuit compliance worden de verzekeraars met een aantal vraagstukken geconfronteerd. Er wordt tegenwoordig steeds meer verwacht van verzekeraars op het gebied van Customer Due Dilligence en Transaction Due Dilligence. Daarnaast verwachten wij dat toezichthouders ook steeds meer aandacht gaan schenken aan deze markt waarbij het voor verzekeraars belangrijk wordt om aan te kunnen tonen dat de risico’s in beeld en onder controle zijn. 
De oplossingen van Blueriq
  • Validatie en inzicht op basis van data: Blueriq biedt verzekeraars de mogelijkheid om data gecontroleerd, slim en optimaal digitaal uit te wisselen. Dit gebeurt via het VNAB iDOS-platform gecombineerd met een uitgebreide set aan controles, validaties en (verzekeraar specifieke) transformaties van Blueriq, waardoor verzekeraars betrouwbare data van hoge kwaliteit kunnen creëren en gebruiken. 
  • Grip op informatie-uitwisseling in de keten: Inzicht onderbouwd met data en informatie is hét belangrijke middel om risico’s in te schatten en te beheren. Zo kan er strategisch gestuurd worden.
  • Verbetering van de operationele efficiëntie: Door betere datakwaliteit en een efficiëntere manier van (samen)werken ontstaat meer tijd, ruimte en inzicht om de bedrijfsvoering en dienstverlening te verbeteren en te optimaliseren. 
Klantcase: De iDOS Objectdata Validator 

Blueriq heeft succesvol een koppeling gerealiseerd met het iDOS-systeem van de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs (VNAB). Deze koppeling stelt een grote verzekeraar in staat om objectdata op te halen, te controleren, te verrijken en te distribueren naar interne systemen zoals de backoffice en CRM. Deze case illustreert de praktische toepasbaarheid en voordelen van Blueriq’s oplossingen in de co-assurantie markt. Lees klantcase.

VIP Congres 2024 

Blueriq zal deze co-assurantie oplossingen presenteren op het VIP Congres (3 september te Leusden). Dit evenement biedt verzekeraars en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om de innovaties van Blueriq te ervaren en te ontdekken hoe deze oplossingen kunnen helpen met het verbeteren van hun bedrijfsvoering. Blueriq heeft ook een aantal kaarten om weg te geven. Wil je hier graag bij zijn? Laat dit dan weten door een mail te sturen via onderstaande knop. (Let op: op = op)

Meer weten?

Wil je al eerder meer te weten komen over deze oplossingen? Kijk dan op de Financial Services pagina of neem direct contact op met Dominique de Wit. 

Financial Services Contact
Dominique
de Wit
Commercieel manager