Blog community open
21 maart 2024, door Blueriq Blog

De Blueriq Community is open voor iedereen

De Blueriq Community (my.blueriq.com) is de plek waar je technische informatie over het Blueriq platform vindt: documentatie, release notes en how-to’s. Ook kan je als klant van Blueriq in de Customer Portal klantspecifieke vragen stellen en feature requests doen. Vanaf 20 maart 2024 is een groot deel van de Community opengesteld voor het publiek. 

Waar voorheen bezoekers een My.Blueriq account nodig hadden om meer technische informatie te lezen over Blueriq, is dat nu niet meer nodig. Maarten Damen, R&D Manager bij Blueriq, vertelt over de keuze: “De Blueriq Community is een waardevolle plek voor klanten, prospects, Blueriq gebruikers én iedereen die in Blueriq geïnteresseerd is. We hebben er in het verleden voor gekozen om de Community voor een groot deel afgesloten te houden. Toch merkten we dat deze keuze ook de nodige nadelen gaf. Niet alleen voor bestaande gebruikers, maar ook voor nieuwe gebruikers. We hebben er daarom voor gekozen om de Community voor een groot deel beschikbaar te maken voor iedereen. Met deze overgang wordt de Community een ruimte waar zowel beginners als experts de mogelijkheden van het Blueriq Platform kunnen verkennen zonder beperkingen.”

Voor de klant is de Customer Portal binnen de Community een belangrijke omgeving. Nog een verandering op de Community is de verplaatsing van algemene vragen naar de Customer Portal. “De vragen die we krijgen op de Community zijn bijna altijd klantspecifiek, daarom is het de meest logische – en veiligste - keuze deze achter het Customer Portal te plaatsen”, volgens Maarten. Verder kan je in de Customer Portal contact opnemen met Support, het overzicht zien van jouw vragen, de laatste Blueriq versie downloaden en een feature requests aanvragen. 

De Blueriq Community bevat naast de Customer Portal ook veel documentatie (zie Documentation), een kennisbank (Knowledge Base) en een verwijzing naar de Blueriq Academy. Onder Documentation lees je o.a. alles over de Blueriq encore, Blueriq Runtime, de release notes van de laatste releases, platform support en verschillende Blueriq producten. In de kennisbank vind je allerlei how to’s en design guides. 

Meer weten?

Heb je zaken die je mist op de Blueriq Community of zou je – als klant van Blueriq – toegang willen krijgen tot de Customer Portal op de Community? Of heb je vragen over de openbare Community? Neem dan contact op met jouw Customer Success Manager, neem contact op met Maarten of mail naar support@blueriq.com.

Bekijk profiel
Maarten
Damen
R&D Manager