klantcase

De droom van WoCo innovations wordt werkelijkheid

Een samenwerking waar beide partijen profijt van hebben en die de (commerciële) levensvatbaarheid van een partnership aantoont. Zo typeren WoCo Innovations en Blueriq de ontwikkeling van 'Antwoord op Maat'. Dat is een klantgerichte software-oplossing voor woningcorporaties, gebaseerd op de software van Blueriq. WoCo Innovations over Blueriq: ‘Jullie platform helpt ons om onze visie, onze droom te realiseren.’ Blueriq over WoCo Innovations: ‘Jullie input helpt ons vooruit te lopen op de dynamiek in de markt.’

x

Download klantcase

Meer weten over onze samenwerking en de waarde die we toevoegen bij WoCo innovations? Download dan de volledige klantcase.

Automatische beslissingen

Dankzij de software van Blueriq wordt de kennis en business rules van de organisatie gecombineerd met informatie van een klant in een specifieke situatie. Op basis hiervan worden automatische beslissingen gegenereert.

Succesvol partnership

WoCo innovations bouwt zelf hun oplossing 'Antwoord op Maat' met Blueriq. Zo kan WoCo zelfstandig aan de slag met de mogelijkheden van Blueriq.

Klant centraal

De oplossing 'Antwoord op Maat' van WoCo innovations zet de klant en zijn vraag centraal. Want die zijn alleen geïnteresseerd in wat regels betekenen voor zijn situatie. 

WoCo Innovations levert software die woningcorporaties in staat stelt hun dienstverlening klantgericht(er) te maken. Oprichters Marco van  Grootel en Rolf Klaar leerden elkaar kennen bij de ontwikkeling van een softwareproduct voor een grote woningcorporatie in de Randstad.

Zo’n zes jaar geleden besloten ze het product zelfstandig verder te ontwikkelen. Daarvoor richtten ze WoCo Innovations op, hun oplossing werd 'Antwoord op Maat'. ‘Wat Marco en mij bindt’, legt Rolf uit, ‘is onze visie: de klant centraal. Een huurder is niet geïnteresseerd in het algemene verhaal van een woningcorporatie. Die wil alleen maar weten: wat betekent dat voor mijn situatie? De informatie en kennis in een organisatie moet je dus specifiek maken voor díé klant in díé situatie en tegen de achtergrond van díé context. Dat vraagt een kanteling van alle
basis-IT-systemen.’

Want die systemen, vult Marco aan, zijn geënt op de logica van de organisatie zelf, met afdelingen Incasso, Beheer en Onderhoud en Financiën bijvoorbeeld. En op bedrijfsmatige uitgangspunten, die leiden tot backoffices met de meest deskundige medewerkers en frontoffices met generalisten. Op klantvragen zijn ze niet gebaseerd, Antwoord op maat is dat wel.

klantcase-woco-logo (1)
Blueriq heeft meegedacht over de vraag hoe je een goede knip kunt leggen tussen wat standaard is en wat specifiek is voor de ene of de andere corporatie. ”
MARCO VAN GROOTEL Oprichter WoCo Innovations

Marco: ‘Wij begrijpen de pijn van woningcorporaties heel goed. Vanuit de samenleving en de politiek staan ze onder druk om de dienstverlening aan hun klanten, vaak – kwetsbare – huurders, te verbeteren. De kennis uit de backoffice moet naar de voorkant worden gebracht. 80 procent van de vragen aan de telefoon afhandelen, en in elke vergelijkbare situatie hetzelfde antwoord geven: dát was de uitdaging.’

Regie bij WoCo innovations

Dat is precies waar Blueriq goed en uniek in is, beaamt senior customer success manager bij Blueriq, Roel van de Steeg. ‘Ons platform biedt de klant de mogelijkheid om zijn business rules vast te leggen en het systeem de afleiding tot een beslissing te laten doen. In onze software zitten al heel veel bouwstenen, zoals bijvoorbeeld een beslisboom. Alle logica die je daarvoor nodig hebt, zit in het pakket. Het enige wat de klant moet doen, is er zijn business-logica aan toevoegen.’

Verder lezen? In de uitgebreide case beschrijving lees je nog meer over onze samenwerking en de waarde die we toevoegen bij WoCo innovations. Download de case met de blauwe knop rechts bovenin de pagina.

Meer weten?

Neem dan contact op met Dominique de Wit, Commercieel manager bij Blueriq.

Contact Plan een afspraak
Dominique
de Wit
Commercieel manager