Een perfecte, persoonlijke klantreis met Dynamic Case Management

Dan moet je technologie draaien om de klant, en niet om het proces. Hoe complex de aanvraag of situatie ook is. Wij geloven dat complexe processen en persoonlijke dienstverlening in een altijd veranderende omgeving hand in hand kunnen gaan. Door middel van Dynamic Case Management (DCM). Dynamic Case Management zorgt voor een snelle, persoonlijke, geïntegreerde en doelgerichte afhandeling van cases tussen jouw klanten, medewerkers en andere stakeholders. Daar wordt iedereen gelukkig van, jij én je klant.

Ervaar het zelf Dynamic Case Management voor jouw markt
Persoonlijke klantbediening
De medewerker in zijn kracht
Inspelen op veranderingen
Persoonlijke klantbediening
De medewerker in zijn kracht
Inspelen op veranderingen

Wat is Dynamic Case Management?

Met Dynamic Case Management zet je de case centraal. Met de case bedoelen we de zaak van je klant. Hierin staat bijvoorbeeld de hypotheekaanvraag van je klant. Of een subsidieaanvraag. Alle informatie die nodig is om deze aanvraag succesvol af te ronden, komt samen in de case. De case is niet alleen het centrale punt voor de klant, maar ook voor de medewerker. De klant ziet alleen de informatie die voor hem relevant is en wat de huidige status is. Medewerkers zien in één opslag wat de huidige status van de aanvraag is en welke acties open staan.

Typisch Dynamic Case Management

Persoonlijk én efficiënt

De klant centraal. Ook als de klant níet het standaard proces van A tot Z doorloopt. Iedereen werkt in één gecentraliseerde omgeving, waardoor medewerkers beter en efficiënter samenwerken. Dit zorgt ervoor dat er tijd en ruimte is om te doen  waar het echt om gaat: je klanten écht helpen. En zorgt voor die persoonlijke, perfecte dienstverlening.

De eigenschappen van Dynamic Case Management

Dynamic Case Management biedt voordelen op het gebied van klantwaarde, medewerkerswaarde, efficiëntie en wendbaarheid.

Persoonlijke klantbediening

Je dienstverlening wordt beter, persoonlijker en sneller. Voor iedereen. De klant wordt echt begrepen, geholpen en is altijd op de hoogte te zijn van de status van zijn case. En dat zorgt voor meer tevreden klanten, die blijven terugkomen.

De medewerker in zijn kracht

Medewerkers zien in één opslag wat de huidige status van een case is. En omdat alle beslissingen inzichtelijk zijn, is transparantie en compliance aan geldende wet- en regelgeving volledig gewaarborgd. Dit zorgt niet er voor dat je organisatie weer tijd kan maken voor hetgeen dat telt: persoonlijke aandacht voor je klant.

 

 

Inspelen op veranderingen

Met Dynamic Case Management modelleer je zelf dynamische applicaties en regelgedreven modellen om processen en beslissingen weer te geven. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit en zorgt ervoor dat je snel kan inspelen op veranderingen.

Samen

Wij zijn dé expert op het gebied van Dynamic Case Management. Maar om jouw oplossing echt succesvol te maken, hebben we elkaar nodig. Zodat wij de context waarin jij opereert echt goed begrijpen. Daarom werken we graag intensief met je samen, vanaf dag een. En kunnen we samen de oplossing creëren die perfect aansluit bij jouw organisatie.

Continu verbeteren

In een digitale wereld zijn oplossingen nooit af. Wetten of regels veranderen voortdurend. Je oplossing moet hierin meebewegen. Daarom is het nodig om continu te blijven verbeteren. Na iedere versie kijken we kritisch wat we nog kunnen aanpassen en ontwikkelen om de oplossing nog beter te maken.

Grip op IT

Met onze modelgedreven software sluiten we aan op jouw verbeterprocessen. Als het vandaag anders moet dan gisteren bedacht, kan dat morgen al geregeld zijn. 

Wij werken outcome based

Het succes van jouw organisatie is belangrijk voor ons. Want ons businessmodel floreert pas als we samen succesvol zijn. Ons vertrouwen in het behalen van de gewenste resultaten is dan ook groot. Je mag er ons zelfs op afrekenen. Kortom, wij maken van jouw missie, onze gezamenlijke missie.

Oplossingen voor jouw markt
EEN VOORBEELD

Wanneer Dynamic Case Management de oplossing kan zijn

Probeer eens met een paar personen ieders ochtendritueel in een standaard proces vast te leggen. Vrouw, man, wel of  een kinderen. Wel of niet ontbijten. Afstand naar het werk. Wel of geen ochtend humeur. Het is onmogelijk om een standaardproces te maken van een ochtendritueel, waar iedereen gelukkig van wordt en begrepen voelt. Zelfs voor slechts een paar mensen. Want iedereen is uniek. Bij een aanvraag van een verzekering, hypotheek of verzekering, komen er vaak situaties aan bod die veel ingewikkelder zijn dan een ochtendritueel. En gelden er ook allerlei wetten en regels. Die ook nog eens geregeld veranderen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van DCM voor jou?

Neem contact op met Youri voor een vrijblijvend gesprek. Dan kijken we samen hoe Dynamic Case Management jou kan helpen.

Plan een afspraak Bekijk profiel
Youri
Vaes
Business Consultant