Complexe dienstverlening kan wél persoonlijk en efficiënt

Dienstverlening beheersbaar en persoonlijk maken. Dat is wat we doen. Blueriq gelooft dat complexe processen en persoonlijke dienstverlening hand in hand kunnen gaan. Een geïntegreerd IT-landschap volledig toegespitst op jouw dienstverlening hoeft niet moeilijk te zijn. Dynamic Case Management (DCM) zorgt voor een snelle, persoonlijke, geïntegreerde en doelgerichte afhandeling van cases tussen jouw klanten, medewerkers en andere stakeholders. Daar wordt iedereen gelukkig van, jij én je klant.

Ervaar het zelf Dynamic Case Management voor jouw markt
Persoonlijke klantbediening
De medewerker in zijn kracht
Inspelen op veranderingen
Persoonlijke klantbediening
De medewerker in zijn kracht
Inspelen op veranderingen

Wat is Dynamic Case Management?

Met Dynamic Case Management zet je de case centraal. Met de case bedoelen we de zaak van je klant. Hierin staat bijvoorbeeld de hypotheekaanvraag van je klant. Of een subsidieaanvraag. Alle informatie die nodig is om deze aanvraag succesvol af te ronden, komt samen in de case. De case is niet alleen het centrale punt voor de klant, maar ook voor de medewerker. De klant ziet alleen de informatie die voor hem relevant is en wat de huidige status is. Medewerkers zien in één opslag wat de huidige status van de aanvraag is en welke acties open staan.

dynamic case management

Persoonlijk én efficiënt

Persoonlijke én efficiënte dienstverlening. De klant centraal. Ook als de klant níet het standaard proces van A tot Z doorloopt. En omdat iedereen werkt in één gecentraliseerde omgeving, werken medewerkers beter samen en efficiënter. Dit zorgt ervoor dat er tijd en ruimte is om te doen  waar het echt om gaat: je klanten écht helpen. Persoonlijk en met aandacht. Aanpassingen zijn met DCM makkelijk te modelleren, waardoor je als organisatie snel kan inspelen op veranderingen. De ultieme klantreis, persoonlijk én efficiënt. Met Dynamic Case Management van Blueriq is het mogelijk.

De eigenschappen van Dynamic Case Management

Dynamic Case Management biedt voordelen op het gebied van klantwaarde, medewerkerswaarde, efficiëntie en wendbaarheid.

Persoonlijke klantbediening

Je dienstverlening wordt beter, persoonlijker en sneller. Voor iedereen. De klant wordt echt begrepen, geholpen en is altijd op de hoogte te zijn van de status van zijn case. En dat zorgt voor meer tevreden klanten, die blijven terugkomen.

De medewerker in zijn kracht

Medewerkers zien in één opslag wat de huidige status van een case is. En omdat alle beslissingen inzichtelijk zijn, is transparantie en compliance aan geldende wet- en regelgeving volledig gewaarborgd. Dit zorgt niet er voor dat je organisatie weer tijd kan maken voor hetgeen dat telt: persoonlijke aandacht voor je klant. 

 

 

Inspelen op veranderingen

Met Dynamic Case Management modelleer je zelf dynamische applicaties en regelgedreven modellen om processen en beslissingen weer te geven. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit en transparantie bij alle gebruikers. Het verloop van een case is afhankelijk van de context van de case. De gegevens van de case zelf zijn dus leidend. Veranderen die, dan verandert het proces vanzelf mee. Inspelen op veranderingen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Samen

Wij zijn dé expert op het gebied van Dynamic Case Management. Maar om jouw oplossing echt succesvol te maken, hebben we elkaar nodig. Zodat wij de context waarin jij opereert echt goed begrijpen. Daarom werken we graag intensief met je samen, vanaf dag een. En kunnen we samen de oplossing creëren die perfect aansluit bij jouw organisatie.

Continu verbeteren

In een digitale wereld zijn oplossingen nooit af. Wetten of regels veranderen voortdurend. Je oplossing moet hierin meebewegen. Daarom is het nodig om continu te blijven verbeteren. Na iedere versie kijken we kritisch wat we nog kunnen aanpassen en ontwikkelen om de oplossing nog beter te maken. .

Grip op IT

Met onze modelgedreven software sluiten we aan op jouw verbeterprocessen. Als het vandaag anders moet dan gisteren bedacht, kan dat morgen al geregeld zijn.  

Wij werken outcome based

Ons vertrouwen in het behalen van de gewenste resultaten en business value is groot. Je mag ons er zelfs op afrekenen. We helpen je jouw gewenste uitkomsten te realiseren. Want ons businessmodel floreert pas als we samen succesvol zijn. Dit maakt van jouw missie onze gezamenlijke missie.

Oplossingen voor jouw markt

Snel inspelen op veranderingen door te modelleren

Programmeerkennis is niet nodig: tachtig procent van de functionaliteiten kun je realiseren zonder te programmeren. Zo kun je als organisatie veel sneller inspelen op veranderingen. De modellen bevatten processen, formulieren en documenten die je klanten en medewerkers direct kunnen gebruiken. Omdat je model gelijk is aan je applicatie, zie je direct wat de impact is van functionele wijzigingen. Je kunt daardoor sneller reageren en beslissingen nemen, op basis van juiste en actuele informatie.

Meer over onze technologie

Benieuwd naar de mogelijkheden van DCM voor jou?

Neem contact op met Youri voor een vrijblijvend gesprek. Dan kijken we samen hoe Dynamic Case Management jou kan helpen.

Plan een afspraak Bekijk profiel
Youri
Vaes
Business Consultant