Header BlueLab-1

BlueLab

BlueLab

Van idee naar concept naar product - in korte tijd

Een nieuw idee wil je zo snel mogelijk toetsen bij klanten voordat je start met het daadwerkelijk ontwikkelen. En zijn klanten enthousiast, dan wil je het nieuwe idee snel uit kunnen rollen. BlueLab van Blueriq helpt je hierbij. In een periode variërend van 2 tot 6 weken heb je een clickable prototype voor een vooraf afgesproken investering in tijd en geld. Met als uitgangspunten: laagdrempelig en snel. 

Duidelijke stappen en afspraken

Wanneer je midden in het werkveld zit, zie je vaak mogelijkheden waar het beter kan. Efficiënter, beter of persoonlijker. Je ziet waar een proces beter kan of signaleert een kans voor klanten. Een idee echt tot uitwerking brengen is vaak lastig, omdat je de juiste (technische) mogelijkheden of capaciteit niet hebt, niet goed weet waar je moet beginnen of het eerst moet testen bij je klanten. In het BlueLab kun je als organisatie in een korte tijd een idee laten uitwerken. Dit doen we op basis van vier stappen en vooraf afgesproken prijzen.

Screenshot 2024-04-17 144936

Stap 1: Kennismaken

In de eerste stap gaan we met elkaar in gesprek over jouw idee. Wij horen graag alles over je idee, hulpvraag en verwachtingen. Je maakt kennis met de betrokken experts - business engineers én UX-experts - vanuit Blueriq en onze manier van werken. Na deze kennismaking komen we met een plan van aanpak en voorstel.

Stap 2: Clickable prototype

We ontwikkelen samen een storyline, meerdere schermen (in jouw huisstijl) en een clickable prototype, geschikt om te presenteren aan (potentiële) klanten. Met als belangrijkste uitgangspunt: de klant. Zo kun je direct toetsen of klanten enthousiast worden van het concept. 

Stap 3: Let's go or no?

Zijn je (potentiële) klanten enthousiast? Welke feedback is gegeven en hoe kunnen we deze implementeren? Daar gaan we met elkaar over in gesprek. We stellen het plan bij en stellen je dan de vraag: Let's go or no?

Stap 4: Go live

Hier gaan we - volgens de agile methode - samen aan de slag om het concept door te ontwikkelen tot een eerste versie die gebruikt kan worden door jouw klant(en). Daarbij kijken we ook naar de verdere ontwikkeling op lange termijn: kies je voor zelf doorontwikkelen met het Blueriq platform of schakel je liever met onze expert services? Waar je ook voor kiest, we stellen je in staat om feedback van klanten altijd snel en efficiënt op te pakken.

voordelen

Waarom kiezen voor BlueLab en Blueriq?

Snelheid

Snelle ontwikkeling van idee tot uitgewerkt concept. In 2,5 week kan jouw idee verder uitwerkt zijn, inclusief schermen, clickable prototype en storyline. Klaar om te testen en klanten te laten zien.

Goedkoper en duidelijk

Met ons platform, aanpak en expertise komen we snel tot resultaat. Hierdoor ben goedkoper uit. Door de gemaakte afspraken weet je vooraf weet wat alle stappen kosten.

Kwaliteit

Met 30 jaar ervaring in dienstverlening weten we hoe een goede oplossing eruitziet, wat er nodig is en hoe je de klant echt centraal zet. Dankzij ons platform kunnen we snel ontwikkelen, zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit. 

Laagdrempelig

We helpen je jouw idee verder te ontwerpen en vorm te geven, zonder dat je daarbij direct voor Blueriq kiest. Na de eerste stappen sta je vrij om het concept zelf verder te ontwikkelen - al helpen we je daar natuurlijk graag bij.

Meer weten?

Klaar om jouw idee vorm te geven in een korte periode? Neem dan contact op met Anita. Samen brengen we de gebruikerservaring van je klant naar een hoger niveau.

Contact
Anita van Meer
van Bokstel
Business Line Manager