Test3

Blueriq release 16

Blueriq release 16

In Blueriq release 16 staan twee elementen centraal: Blueriq Encore en de Case Engine. Blueriq Encore is de vernieuwde modelleeromgeving voor de gebruiker en de Case Engine maakt echt zaakgericht werken (door middel van case management) nog gemakkelijker.

Blueriq Encore

Blueriq Encore is de nieuwe modelleeromgeving van het Blueriq platform en directe opvolger van Blueriq Studio. Met Blueriq Encore kunnen gebruikers hun werk sneller en makkelijker doen. Zo ontstaat er meer ruimte om klanten te verrassen. Blueriq Encore is een flinke stap voorwaarts op het gebied van onder andere gebruiksvriendelijkheid en herbruikbaarheid. 

 • Nieuwe styling en navigatie
 • Web-based en beschikbaar via verschillende browsers
 • Directe modelleerondersteuning door real-time model validatie
 • User interface verbeteringen op basis van feedback van gebruikers en klanten
 • Sneller aan de slag door verbeterde laadtijden
Meer over Blueriq Encore

Case Engine

De Case Engine bevat verschillende verbeteringen op het gebied van architectuur, zaakgericht werken (case modelling) en stabiliteit. De Case Engine is event-driven, waardoor zaakgericht werken gemakkelijker en sneller gaat.  

 • De gebruiker kan sneller werken, omdat ze niet meer hoeven te wachten tot het systeem acties uitvoert waarvan ze niet afhankelijk zijn. Deze acties worden asynchroon uitgevoerd
 • Systeem kan gemakkelijker veel verschillende zaaktypes onderhouden
 • Stabieler, zelfs wanneer de belasting op het systeem toeneemt
 • Functies op het gebied van Runtime, zoeken, performance en datamanagement zijn verbeterd
 • Meer gebruik van standaard blokken die beter hun functie kunnen uitvoeren. Dit zorgt voor een schoner model en meer consistentie
Meer informatie op de Blueriq Community

DCM Dashboard

Het DCM Dashboard is een toevoeging aan case modelling en is een losse applicatie naast de Blueriq Runtime en Case Engine die het mogelijk maakt om snel en eenvoudig zaakdashboards te configureren. Het DCM dashboard zorgt voor een naadloze samenwerking tussen de Case Engine en de verschillende flows in de Blueriq Runtime die nodig zijn om de zaak uit te voeren. Door hier een standaard applicatie van te maken, zorgen we dat er meer tijd overblijft om te modelleren aan de zaak, terwijl er een tegelijkertijd rijkere standaard beleving met betrekking tot het dashboard geleverd wordt. Ook maakt het DCM Dashboard het mogelijk om nu ook in een failover setup te draaien met case modelling, waardoor gebruik van de applicatie altijd gegarandeerd is.

 • Een standaard applicatie gericht op DCM Dashboards
 • Sneller configureren van de dashboards in plaats van modelleren
 • Naadloze integratie met de Case Engine en Runtime
 • Schone zaakmodellen en meer consistentie
 • Failover setup mogelijk
 • Standaard autorisatie en authenticatie middels OpenID Connect

 

Als gebruiker merk je dat er nagedacht is over de user interface van Encore. Ik heb het gevoel dat er iets gedaan is met onze feedback over de Studio.

Gebruiker van Blueriq encore Tijdens de eerste kennismaking met Blueriq encore

Instructievideo's Encore

Met de aanpassing van styling, de navigatie en user experience, gaat modelleren in Blueriq Encore net iets anders dan in Blueriq Studio. Daarom hebben we enkele uitleg video's gemaakt. 

Bekijk instructievideo's
Encore screenshot

FAQ

 • Hoe werkt de overgang van Studio naar Encore?
 • Hoe is Encore tot stand gekomen?
 • Heb je een extra licentie nodig voor Encore?
 • Hoe werkt de overgang naar case modelling?
 • Kan ik een demo krijgen van Encore, de Case Engine of het DCM dashboard?

Hoe werkt de overgang van Studio naar Encore?

Er is geen migratie nodig om over de stappen van Studio naar Encore. In release 15 wordt Encore automatisch geïnstalleerd naast de Studio, vanaf release 16 en verder is alleen nog Encore beschikbaar.

Hoe is Encore tot stand gekomen?

Blueriq Encore is fit for future. Dit betekent dat Encore zo ontworpen is dat de software geschikt is voor komende technische ontwikkelingen. Bij het ontwerp van de interface is er gekeken naar feedback van klanten van de afgelopen jaren over de Blueriq Studio en openstaande feature requests. Allemaal om te zorgen dat het modelleerplatform de gebruiker de mogelijkheid geeft de beste oplossingen te modelleren.

Heb je een extra licentie nodig voor Encore?

Nee, alle klanten die recht hebben op de Studio krijgen Encore uitgeleverd onder dezelfde condities als de Studio.

Hoe werkt de overgang naar case modelling?

De stap van process modelling naar case modelling is geen grote migratie. De technische invulling van de Blueriq solution zal aangepast moeten worden. Ook zullen bepaalde modelconstructen vervangen moeten worden door de nieuw geïntroduceerde services en containers. Dit is goed gedocumenteerd en vanzelfsprekend kunnen we hier de nodige ondersteuning bij bieden waar nodig. 

Kan ik een demo krijgen van Encore, de Case Engine of het DCM dashboard?

Natuurlijk! Neem contact op met je Blueriq contactpersoon of Blueriq support.

Contact

Wil je meer weten over release 16, Encore of de Case Engine? Neem contact op met Yuri Versluis voor meer informatie.

Bekijk profiel
Yuri
Versluis
Strategic Product Manager