Blueriq platform

Make decisions

Het Blueriq Platform bestaat uit 5 verschillende lagen, waarmee organisaties hun digitale kracht verder kunnen versterken: Engage, Work, Decide, Learn en Adapt. Decide is de plek waar geautomatiseerde beslissingen worden genomen of beslis ondersteunende informatie wordt teruggegeven aan medewerker.

Platform overzicht Ga naar 'Learn'
Platform afbeelding
decide

Van kennis in het hoofd naar kennis in een proces

Bedrijfskennis en –regels bevinden zich vaak op papier of in de hoofden van kenniswerkers. De Decide laag van het Blueriq Platform maakt het mogelijk deze kennis leesbaar en onderhoudbaar vast te leggen als basis voor de verdere automatisering van bijvoorbeeld een proces. Naarmate de (wettelijke) veranderlijkheid en/of complexiteit van deze bedrijfskennis toeneemt, komt de waarde van kennis gemodelleerd in Blueriq meer tot zijn recht. Om de geautomatiseerde beslissingen in het landschap beschikbaar te stellen, kunnen deze ontsloten worden via een API.

Transparantie

Het vastleggen van kennis in leesbare modellen maakt het proces en de besluiten die hierin worden genomen transparanter en inzichtelijker.

Vertrouwen in beslissingen

Door het transparante proces en besluitvorming, is het vertrouwen in geautomatiseerde processen groter.

Ondersteuning van de medewerker

Blueriq matcht de beschikbare informatie met mogelijke oplossingen, om zo de medewerker te ondersteunen met het maken van de juiste beslissing.

Rule Engine

Oplossingen gemaakt met Blueriq zijn regelgedreven. Dat betekent dat oplossingen gemaakt met Blueriq, beslissingen maken op basis van regels. De basis van de regels liggen in het domeinmodel, waar alle kennis en informatie is opgeslagen. Op basis van domeinmodellen en beslisbomen, maakt de Rule Engine beslissingen. De Rule Engine voert de regels uit door backwardchaining en is het hart van het Blueriq Platform.

Thema_Softwarelifecycle
work

Match Engine

De Match Engine selecteert de beste matches op basis van de ingegeven informatie of voorkeuren. De Match Engine presenteert de optie die het meest ligt bij de 100% match. Het intelligente deel van de Engine maakt het ook mogelijk gewicht mee te gegeven worden aan bepaalde opties.

Thema_Claimsmanagement

Ervaar het zelf

De kracht van het Blueriq Platform ervaar je echt wanneer je zelf ziet wat er mogelijk is en hoe flexibel het platform is. Via onderstaande knop kun je een demo aanvragen om Blueriq zelf te ervaren. Op zoek naar meer? Volg dan een van onze trainingen en ga aan de slag tijdens een training over Business Modeling met Blueriq, ontdek Blueriq in één dag of leer meer over zaakgericht werken met Blueriq in een training Dynamic Case Management.

Bekijk trainingsaanbod Vraag demo aan

Heb je vragen of wil je een demo?

Meer weten over wat onze technologie kan of ervaren hoe het precies werkt in een demo? Neem contact op met Dominique of plan een afspraak.

Neem contact op
Dominique
de Wit
Commercieel manager