Onze oplossingen

Overheidsdienstverlening op maat

Persoonlijke én efficiënte dienstverlening. Dat kan volgens ons gewoon hand in hand gaan. Met onze slimme technologie zetten we jouw klant centraal. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat aanvragen zo efficiënt mogelijk worden verwerkt. Daar wordt iedereen gelukkig van, jij én je klant.

Ervaar het zelf
Dienstverlening op maat
Optimale hulp bij je klantcase
Dienstverlening op maat
Optimale hulp bij je klantcase

Word jij ook blij als je écht goed geholpen wordt? Op een persoonlijke manier?

Binnen de Rijksoverheid wordt digitaliseren nog te vaak gezien als standaardiseren van het papieren proces. Standaardisering betekent immers een kostenbesparing. Onze experts begrijpen dat standaardiseren niet de oplossing is. Ze kennen het complexe IT landschap bij overheden. Ze weten ook dat efficiënt werken en persoonlijke dienstverlening hand in hand kunnen gaan. Want het verstrekken van een subsidie draait niet om efficiëntie, maar om het realiseren van iemands droom.

Onze klanten

Je bent in goed gezelschap

We werken intensief samen met onze klanten vanaf dag één. Jij bent de expert binnen jouw branche en wij hebben ideeën hoe wij jouw dienstverlening naar 'the level' kunnen tillen met onze experts en technologie. Dat bieden wij onze klanten en partners.

Onze aanpak

De Blueriq manier in vijf eenvoudige stappen

Het succes van jouw persoonlijke én efficiënte dienstverlening staat of valt met de manier waarop we onze oplossing maken en implementeren. Daar hebben we onze eigen, unieke aanpak voor. Zo werken we samen toe naar een dienstverlening waar iedere burger én dienstverlener gelukkig van wordt.

Meer over onze aanpak
Dienstverlening op maat

Overheden en hun kenniswerkers bedienen hun klanten op maat, wat resulteert in een efficiëntere afhandeling van een case.

Betere klantervaring

De mensen staan centraal in elke case en een snellere afhandeling van aanvragen zorgen voor een flinke groei in klantervaring.

Lagere operationele kosten

De software is in één keer goed, we maken deze samen. Er is geen improvisatie nodig door kenniswerkers, dus ook geen herstelkosten of compliance issues.

Maak een oprechte verbinding met je klant

Burgers zijn steeds meer gewend persoonlijk en snel geholpen te worden. Als organisatie ben je hier van bewust. Want het echte verschil maak je niet meer alleen met het product, maar met de dienstverlening die je aanbiedt. Veel organisaties besteden daarom veel tijd aan het verbeteren van klantreizen, om deze vervolgens te verwerken in hun bestaande dienstverlening. Maar dan gaat de aandacht niet uit naar de burger, maar het proces. Wat heb je nodig om een oprechte connectie met je klant mogelijk te maken? Hoe win je zijn hart?

Actueel

Laat je inspireren

We weten wat er speelt op de markt. En delen dat graag met je. Bekijk onze laatste blogs en artikelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden binnen de centrale overheid?

Frits vertelt je er graag alles over. Onder het genot van een kop koffie. 

Maak een afspraak Bekijk profiel
Frits
van Endhoven
Senior Accountmanager