Wij kennen onze technologie door en door en delen dit graag met business engineers, architecten en developers. Kijk naar onze roadmap en zie waar we nu naartoe werken. Of bekijk onze Research pagina en krijg beeld bij onze onderzoeksprojecten.
Elk onderdeel op onze roadmap is gekoppeld aan een van de categorieën binnen ons platform, namelijk: Engage, Work, Decide, Learn en Adapt. Je ziet op deze afbeelding wat elke categorie mogelijk maakt. En dat verrijken we dus continu, zoals je in onze roadmap ziet.
Release: 17.2
Undo/redo voor wijzigingen in Encore
Release: 16.10
We creeren inzicht in het profiel op een punt naar keuze in een flow van een Blueriq webservice.
Gepland op: september 2024
Release: tbd
We bieden de mogelijkheid om de Studio server tegen lagere kosten en met een hogere mate van automatisering te kunnen configureren.
Gepland op: oktober 2024
Release: tbd
Controle over het al dan niet accepteren van 'null' waarden die verstuurd of ontvangen worden door Blueriq API's/applicaties.
Release: 17.6
Sneller innoveren door geautomatiseerde modelleerstappen voor het aanroepen en creëren van JSON gebaseerde rest services.
We creeren inzicht in het profiel op een punt naar keuze in een flow van een Blueriq webservice.
De debug tools die Blueriq al geruimte biedt omvat onder andere de mogelijkheid om het profiel met instanties, relaties en attribuutwaarden te bekijken vanaf een pagina. Met het ontbreken van pagina's in Blueriq webservices wordt ook het inzicht in het profiel gemist. Daarom gaan we dit inzicht alsnog bieden voor webservices.
Het zal mogelijk worden om op ieder punt van een flow een momentopname van het profiel te kunnen maken. Deze momentopname zal weggeschreven worden in een daarvoor bestemd log bestand. Het zal ook mogelijk worden om deze momentopnamen weer in te kunnen lezen in Blueriq Encore, bijvoorbeeld om je logica of data mapping te kunnen testen.
In een continue inspanning om het gebruikersgemak voor gebruikers van Blueriq Encore te verbeteren is het nu tijd om de volgende veelgevraagde functionaliteit te ondersteunen: undo/redo. Hiermee verhogen we het gevoel van controle en vrijheid van de Business Engineer door tijdens het modelleren gemakkelijker te kunnen herstellen van fouten.
Het zal mogelijk worden om wijzigingen die je als Business Engineer in Blueriq Encore maakt terug te kunnen draaien. Naast de al bestaande mogelijkheid om op element niveau een 'pending change' terug te draaien en nog niet opgeslagen wijzigen te annuleren zal de undo nog een stap verfijnder werken: het wordt mogelijk om verschillende gebruikersacties binnen een element één voor één te kunnen terugdraaien.
We bieden de mogelijkheid om de Studio server tegen lagere kosten en met een hogere mate van automatisering te kunnen configureren.
We bereiden ons voor om Blueriq Encore aan te kunnen bieden vanuit de cloud. Hiervoor hebben we in Blueriq 17.0 met het upgraden van de onderliggende technologie voor de Studio server al een eerste stap gezet. De volgende stap is het kunnen hosten van een Studio server in een Linux omgeving. Dit is kostenbesparend en maakt een hogere mate van automatisering mogelijk. We willen hier niet alleen zelf de vruchten van kunnen plukken. Daarom zullen we jou als klant ook Linux support bieden.
De Linux support voor de Studio server houdt in bij iedere release ook een Linux versie van de Studio server ter download aangeboden wordt welke voldoet aan onze strenge kwaliteitseisen. Daarnaast zal er documentatie opgeleverd worden op my.blueriq.com waarmee een technisch beheerder aan de slag kan.
Sneller innoveren door geautomatiseerde modelleerstappen voor het aanroepen en creëren van JSON gebaseerde rest services.
Het design time importeren van een xsd- of wsdl-bestand om een soap service te creëren of aan te roepen is al sinds jaar en dag beschikbaar in het Blueriq platform. Deze functionaliteit heeft zich ruimschoots bewezen: door de tijdswinst kan er sneller geinnoveerd worden tegen minder kosten. Daarnaast maakt de import het werk van de business engineer makkelijker en leuker.
Het aanroepen en aanmaken van een op JSON gebaseerde service is ondanks de toegenomen populariteit nog altijd handwerk. Om deze omslachtige, tijdrovende en foutgevoelige werkzaamheden tot een minimum te beperken realiseren we een import voor het aanroepen en creëren van JSON gebaseerde rest services.
Controle over het al dan niet accepteren van 'null' waarden die verstuurd of ontvangen worden door Blueriq API's/applicaties.
Ondanks dat we de waarde 'null' niet kennen in het Blueriq profiel hebben we er wel mee te maken, namelijk via REST berichten. Op dit moment wordt een inkomende 'null' in Blueriq altijd geaccepteerd en geinterpreteerd als een waarde die intentioneel leeg gelaten is: user set unknown. Het niet accepteren van een 'null' waarde is op dit moment niet gamakkelijk mogelijk, en daar willen we verandering in brengen om meer controle te krijgen over de data die het Blueriq profiel in komt.
Daarom gaan we het mogelijk maken om voor ieder veld (in een domain schema) aan te geven of het 'null' mag zijn. Deze keuze zal tijdens de OpenAPI import worden overgenomen en ook in de OpenAPI feed naar buiten toe gecommuniceerd worden.
Documentatie, how-to's en de mogelijkheid om vragen te stellen, je vind het allemaal op de Blueriq Community. De Community is voor iedereen die met Blueriq werkt of met Blueriq in aanraking komt. Nog geen lid? Stuur dan een mailtje via onderstaande knop.
Naar de Blueriq Community AanmeldenHeb je vragen over nieuwe ontwikkelingen of ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van het Blueriq platform?
Neem dan contact op met Yuri.