klantcase

Florius is frontrunner in hypothekenland - met Blueriq als motor

Florius heeft de ambitie om frontrunner in hypothekenland te zijn. Als winnaar van heel veel belangrijke awards en als vierde hypotheekverstrekker van Nederland, is de ABN AMRO-dochter dat ook, mede dankzij een jarenlange samenwerking met Blueriq. Dat komt terug tijdens een gesprek met Justus Damman (Manager Digital), Johan de Bondt (Digital Expert) en Erik Tolboom (Chief Data Officer bij ABN AMRO) van Florius en Nico Vogels (Customer Succes manager) en Tim Heijne (Business engineer) van Blueriq over de samenwerking. Erik Tolboom: ‘Blueriq zit op het snijvlak tussen business en techniek en dat maakt ze ontzettend waardevol.’

x

Download klantcase

Wil je meer weten over onze samenwerking en de waarde die we toevoegen bij Florius? Download dan de volledige klantcase.

Software partners
Ver-servicen dienstverlening

De dienstverlening van Florius is ver-servicet. Er is geen sprake van spaghetti-IT, dankzij de mogelijkheid van Blueriq om gemakkelijk te koppelen met andere technologieën.

Sneller opleveren

Door de combinatie van aanpak en technologie is het mogelijk snel iets op te leveren. Zo kan Florius snel reageren op ontwikkelingen en kansen.

Heel wat awards

Alle inspanningen van Florius om klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in hun woonreis, blijven niet onopgemerkt. Florius won o.a. Gouden en Zilveren Spreekbuizen. Blueriq is trots hier een steentje aan te mogen bijdragen!

In 2007 ontstond Florius als handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep, na het fuseren van 2 organisaties. Toen de twee bedrijven werden samengevoegd, kwamen ook twee IT-systemen samen. Justus Damman is hoofd van Digital en maakte dit mee. ‘Hypotheken vormen een complexe materie, zeker als je met intermediairs werkt. De systemen zijn heel specifiek. Daarom is er destijds bewust gekozen voor losstaande IT bij Florius. We wilden schaalbaar blijven, dus werd het outsourcing op locatie. Er werd besloten om alle losse onderdelen over te hevelen naar een platform, zodat elementen konden worden hergebruikt. Met zo’n platform had Blueriq ervaring. Zo is de samenwerking begonnen.’ De samenwerking tussen Florius en Blueriq stamt al uit 2008. Intussen zijn we heel wat jaren en innovatieve, prijswinnende oplossingen verder. Oplossingen waar klanten én adviseurs gelukkig van zijn geworden.

klantcase-florius-logo 2
Dankzij de expertise van Blueriq kunnen we snel de wensen van de business vertalen naar de techniek.
JUSTUS DAMMAN Manager Digital Florius

In de beginperiode werd het Blueriq platform uitsluitend gebruikt voor een ‘aanvraag-straat’. Erik legt uit: ‘Het fungeerde als poortwachter. Wanneer een hypotheekaanvraag werd goedgekeurd, werd hij doorgesluisd naar Stater (die ruim 40 procent van alle hypotheken in Nederland ondersteunt, ook met Blueriq). Meer gebeurde er niet.’ Ondertussen werd (de behoefte aan) zelfredzaamheid van klanten groter. Ze wilden meer zelf aan het stuur zitten en Florius haakte daarop in met een mijn-omgeving: Mijn Florius. Een online omgeving waar klanten zelf zaken voor hun hypotheek konden inzien en regelen. Justus: ‘Banken hadden toen al wel internetbankieren, maar op het hypotheekdomein waren wij de eerste met een mijn-omgeving.’ Erik vult aan: ‘Het werd – en wordt – steeds meer een platform waarop een continue dialoog tussen de driehoek klant, intermediair en Florius plaatsvindt. Een spanningsveld, waar de vraag telkens is: hoe zorg je ervoor dat wat Florius digitaliseert interessant is, zowel voor de klant, als de intermediair als voor onszelf.’

De mijn-omgeving werd in samenwerking met Blueriq gebouwd, met het Blueriq platform als intelligente basis. Justus: ‘Wat Blueriq inbracht, was IT-kennis en expertise gecombineerd met een gedegen kennis van hypotheken. Niet alleen leverden ze het onderliggende framework waarmee structuur kon worden aangebracht en data kon worden hergebruikt, maar ook kennis van de markt. Dit zorgt ervoor dat we snel kunnen schakelen en maakt het mogelijk om wensen van de business direct te vertalen naar techniek. Dit zien we nog steeds in de samenwerking.’ Florius waardeert Blueriq ook om het meedenken over mogelijkheden om klanten nog meer gemak te bieden. Het draait niet om de technologie, maar om het zo goed en snel mogelijk ondersteunen van klanten, intermediairs en Florius zelf. Dit is nog steeds het uitgangspunt van de samenwerking tussen Florius en Blueriq.

Florius is een frontrunner in hypothekenland, omdat klanten en intermediairs centraal staan in alles dat wordt ontwikkeld. Een mooi voorbeeld hiervan is het bieden van de mogelijkheid om extra af te lossen op de hypotheek, via een simpele iDEAL betaling. Intussen is dit bij veel hypotheekverstrekkers standaard, maar Florius was de eerste hypotheekverstrekker in Nederland die klanten op deze manier gemak en een tijdsbesparing aanbood.

Verder lezen? In de uitgebreide case beschrijving lees je nog meer over onze samenwerking en de waarde die we toevoegen bij Florius. Download de case met de blauwe knop rechts bovenin de pagina.

Meer weten?

Neem dan contact op met Dominique de Wit, Commercieel manager bij Blueriq.

Contact Plan een afspraak
Dominique
de Wit
Commercieel manager