04 februari 2020, door Blueriq Nieuws Nieuws

Blueriq sponsort: Tekenen voor Kinderen

Ieder jaar sponsort Blueriq verschillende maatschappelijke doelen. Deze doelen worden aangedragen én gekozen door onze mensen. Eén van deze maatschappelijke doelen is Stichting Tekenen voor Kinderen, aangedragen door collega Thijs van de Westelaken.

De Stichting Tekenen voor Kinderen heeft als doel om kinderen in ziekenhuizen op te vrolijken. Dit doen ze door deze kinderen te bezoeken en voor ze te tekenen ‘op de rand van het bed’. Ook Thijs kwam op deze manier met de stichting in aanraking. “Toen mijn zoon Menno 2 maanden was, moest hij ter observatie naar het ziekenhuis. Als nieuwbakken ouders voelt dit verschrikkelijk. Op dat moment is er maar een ding belangrijk: de gezondheid van je kind.” Dit gevoel zie je terug bij alle ouders en kinderen op de kinderafdeling. “Als je op de afdeling loopt, zie je allerlei schrijnende gevallen. Het breekt je hart. Daarom waren we ook zo blij verrast toen de tekenaar van Tekenen voor Kinderen ons aansprak en vroeg of ze voor ons iets kon tekenen.”

“Omdat Menno nog niet kan praten, vroeg de tekenaar of ze voor ons een tekening kon maken. We maakten een praatje en zo ontstond een mooie tekening met Menno en onze drie katten.” Het resultaat was niet alleen een mooie tekening. “Door het gesprek met de tekenaar waren we echt een moment helemaal weg uit het ziekenhuis. Toen ik een paar uur later op de gang liep, zag ik de tekenaar bij andere kinderen aan het bed zitten. Ik zag bij deze kinderen hetzelfde effect, ze waren even weg uit de wereld van het ziekenhuis. Destijds zei ik tegen mezelf: ik ga iets doen voor deze stichting.”

Tekening Menno

De Stichting Tekenen voor Kinderen tekent voor kinderen t/m 18 jaar. Met 28 tekenaars komen ze in meer dan 60 ziekenhuizen, 15 AZC’s en andere centra door heel het land. De stichting bestaat 11 jaar en heeft al meer dan 130.000 kinderen blij gemaakt met tekeningen.

“De stichting drijft op giften van derden. Dat we nu met Blueriq de stichting kunnen helpen nog meer kinderen blij te maken met tekeningen, vind ik fantastisch. Zo kunnen ze nog meer kinderen blij maken!”

Meer weten over stichting Tekenen voor Kinderen? Ga naar de website: www.tekenenvoorkinderen.nl . Doneren kan ook via deze website.