Vroegtijdigevalidatie
Blueriq Converse Vroegtijdige validatie en acceptatie

Vroegtijdige validatie en acceptatie

De klant centraal. Ook bij de meest complexe hypotheekaanvragen.

Bij de aankoop van een huis gaat een klant door een achtbaan aan emoties. De eerste uitdaging is het vinden van je droomhuis en dan moet de financiering nog rondkomen. Op zo'n moment zit je niet te wachten op lange doorlooptijden, veel administratie en onzekerheid over je hypotheekaanvraag. Toch ervaren klanten het aanvragen van een hypotheek precies zo. Met Vroegtijdige Validatie en Acceptatie geef je de klant eerder en beter inzicht in zijn hypotheekaanvraag en worden vervolgstappen relevanter en voorspelbaarder.

Bespaar kosten

Door de hypotheekaanvraag eerder in de keten te toetsen, is er sprake van minder uitval.

Minder afhankelijk

Minder afhankelijk van de kennis in hoofden of papieren hypotheekgidsen die niet actueel zijn. Eén waarheid in de keten.

First time right

Een hoger percentage 'first time right' door vooraf duidelijkheid te bieden over de benodigde stukken.

Goedkoper en onafhankelijker

Servicers en Service Providers kunnen goedkoper werken, en hypotheekadviseurs kunnen hun toegevoegde waarde als adviseur verbeteren.

Snel zekerheid

Door het valideren en beoordelen eerder in het proces mogelijk te maken, hoef je jouw klanten niet langer in onzekerheid te laten.

Cost/income ratio

Een betere cost/income ratio, interessant voor institutionele beleggers.

Een geharmoniseerd geheel

Een aanvraag snel en juist valideren en beoordelen, kan alleen als je organisatie redeneert vanuit één centrale waarheid. Informatie versnipperd over systemen of silo’s, zorgt nu vaak voor lange doorlooptijden bij aanvragen. Met als gevolg dat klanten lang in onzekerheid blijven of er belangrijke informatie over het hoofd wordt gezien. Een aanvraag kan daardoor onterecht afgekeurd worden. Dit lossen we voor je op door systemen en losstaande silo’s aan elkaar te verbinden tot één geharmoniseerd geheel. Daar voegen we de Blueriq FinEngines aan toe voor het consistent berekenen van de mogelijkheden voor de klant en het beoordelen van de data.

Vraag een (online) demo aan
home_4a-1

Event: Diner & Talk - van keten naar ecosysteem

Blueriq en FinData organiseren een ketenoverstijgend event, waar mensen uit de hypotheeksector met elkaar van gedachten kunnen wisselen over een helder, persoonlijk en vlot hypothekenproces voor alle betrokkenen. Praat mee over de trends en ontwikkelingen die de komende jaren de strategische agenda bepalen en doe inspiratie op voor nieuwe kansen en mogelijkheden. 

Meer informatie >


Geïnteresseerd?

Ben jij werkzaam in deze branche en heb je nog geen uitnodiging ontvangen?
Neem dan contact op via onderstaande knop.

Contact René Frankena
Quote_neutraal
We geloven in de kracht van platformen en zien dat er in het ecosysteem van financiële diensten alleen resultaat bereikt kan worden door samen te werken. De FinEngine van Blueriq is een belangrijk onderdeel van de Validator en daarmee als bestaande oplossing geïntegreerd. De kennis en ervaring van Blueriq hebben gezorgd voor een stabiele oplossing in korte tijd. FinData had dit niet zelf kunnen realiseren.
LEON VAN VLIET Directeur, FinData

Whitepaper

Vroegtijdige validatie en acceptatie is geen volledig nieuw fenomeen. We zien in de huidige markt wél een groeiende behoefte aan snellere duidelijkheid bij huizenkopers, hypotheekadviseurs en hypotheekverstrekkers.
Download de whitepaper en leer hoe je sneller helderheid brengt of de gewenste hypotheek past. Met een helder proces voor alle partijen. Voor standaard én complexe hypotheekvormen.

Vul onderstaand formulier in om het rapport te downloaden.

Meer weten?

Neem dan contact op met René Frankena, expert op het gebied van vroegtijdige validatie en acceptatie.

Plan een afspraak