klantcase

PinkRoccade maakt gemeenten wendbaar met Blueriq software

De overheid efficiënter en flexibeler maken, dat is de missie van PinkRoccade Local Government (onderdeel van Total Specific Solutions). Zij ondersteunen momenteel 135 gemeenten met iBurgerzaken, een product dat de selfservice van burgers verhoogt en de professionaliteit en toegevoegde waarde van ambtenaren vergroot. PinkRoccade vertrouwt hiervoor op de service en het platform van Blueriq.

40% minder werkdruk

Dankzij verhoogde selfservice voor gemeentes. Zo kunnen burgers zelf meer online regelen, en hoeven de ambtenaren minder te doen.

Dienstverlening op maat voor iedere gemeente

De ene gemeente is de andere gemeente niet. Dankzij Blueriq technologie zijn modules zo ontworpen zodat je hier snel op kunt inspelen.

Korte time-to-market

Het ontwikkelen van een module duurt een half jaar, van idee tot implementatie.

De wereld verandert, de overheid verandert mee. In veel Nederlandse gemeenten leeft de wens om steeds efficiënter te werken en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Het uiteindelijke doel: de burger centraal stellen.

‘Je ziet dat bij organisaties het besef groeit dat de juiste digitale oplossingen essentieel zijn om deze doelen te bereiken’, vertelt Tjerk Venrooy, managing director van PinkRoccade Publiekszaken. ‘Daarom ontwierpen wij, met behulp van Blueriq, een IT-oplossing die de lokale overheid hierin optimaal ondersteunt: iBurgerzaken. Het is een totaaloplossing die is onderverdeeld in verschillende modules, bijvoorbeeld iGeboorte, iReisdocumenten en iVerblijf & Adres.

Via deze modules kan de burger zelf thuis een geboorte aangeven, een nieuw paspoort aanvragen of een verhuizing doorgeven. Dat is niet alleen service naar de burger toe – die hoeft immers niet meer in de wachtrij bij het gemeentehuis om zijn zaken te regelen -, maar ook voor de ambtenaar. Omdat de burger hem een groot deel van het werk uit handen neemt, blijft er meer tijd over voor persoonlijke dienstverlening en controle. Kortom, het uitvoeren van zijn vak. Het resultaat voor de gemeenten? Tevreden burgers, minder werkdruk bij ambtenaren, minder fouten. Ik ben er trots op dat we dit – door het samenbrengen van de kennis van PinkRoccade en Blueriq - hebben kunnen realiseren.’

Quote_PRLG

We kunnen snel innoveren; het ontwikkelen van een nieuwe module duurt een half jaar, van idee tot implementatie

TJERK VENROOY Managing Director PinkRoccade Local Government

iBurgerzaken bestaat inmiddels vijf jaar. Business engineer Bertil Rebergen weet nog goed waarom PinkRoccade destijds voor het Blueriq platform koos om de applicatie op te bouwen. ‘Het grote voordeel van het Blueriq platform is in één woord: flexibiliteit. We wilden een product ontwikkelen dat we voor alle gemeenten konden gebruiken, ondanks dat de IT van de gemeenten op verschillende systemen draaien. Met Blueriq is dat mogelijk.'

Verder lezen? In de uitgebreide case beschrijving lees je nog meer over onze samenwerking en de waarde die we toevoegen bij PinkRoccade. Download de case via onderstaande knop.

Lees verder

Meer weten?

Neem dan contact op met Dominique de Wit, Commercieel manager bij Blueriq.

Contact Plan een afspraak
Dominique
de Wit
Commercieel manager