Onze oplossingen

Help elke klant snel en persoonlijk, hoe ingewikkeld de situatie ook is.

Met onze oplossingen stellen we je - als financiële dienstverlener - in staat om een emotionele connectie te maken met je klant. Door klantreizen gemakkelijk en persoonlijk te maken. Hoe ingewikkeld de vraag of situatie ook is. Daar creëer je gelukkige klanten mee.

Creëer een 9+ klantbeleving
Verbind alle customer touchpoints
Verkort je time to market
Creëer een 9+ klantbeleving
Verbind alle customer touchpoints
Verkort je time to market

De weg naar het hart van je klant

Hoe herover of verover je het hart van je klant? Door op het juiste moment, op de juiste behoeften in te spelen. Maar welke behoeften dan? Dat hebben we onderzocht. Zodat we de financiële branche kunnen helpen om een optimale klantreis en een perfecte, persoonlijke klantbeleving te creëren. 

In dit onderzoeksrapport lees je meer over de belangrijkste behoeften van mensen tijdens het invullen van hun woonwens. In dit onderzoek komt onder andere aan bod waarom mensen kiezen voor een bepaald merk en met welk gevoel ze terugkijken op het afsluiten of wijzigen van een hypotheek. We geven in dit onderzoek ook aandacht aan zachte aspecten zoals gevoel, beleving en emoties, naast de harde KPI's zoals doorlooptijd, tevredenheid en NPS. 

Oplossingen

Word jij ook blij als je écht goed geholpen wordt? Op een persoonlijke manier? Mét aandacht?

Het regelen van een verzekering binnen een paar minuten. Het afsluiten van een hypotheek zonder problemen. En dus een zorgeloze start van een nieuw leven in een nieuw huis. Van zulke dienstverlening worden we allemaal gelukkig. Niet alleen omdat het snel geregeld is. Ook omdat je geen onnodige vragen moest beantwoorden. Daarom is het onze missie om jouw klanten te voorzien van persoonlijke én efficiënte dienstverlening.

Hoe? Met Dynamic Case Management
Maak het verschil met onze oplossingen

Een zorgeloze en persoonlijke woonreis voor al je klanten

Consumenten beginnen hun woonreis niet bij een bank of adviseur. Zij beginnen op een woningsite of bij een makelaar. Hun droomhuis is soms al snel gevonden, maar hoe komen ze onbezorgd en op de juiste manier tot het moment waarom het echt gaat? Het betrekken van hun nieuwe thuis.

Welke stappen moet ik ondernemen? Wie kan mij daarbij helpen? Wat kan of moet ik zelf doen? Een consument weet het vaak niet, maar wil daarbij persoonlijk geholpen worden. Daar kun jij met jouw organisatie een belangrijke rol bij spelen. Hoe? Niet door de consument naar jouw organisatie toe te trekken en jouw proces te doorlopen, maar door toe te treden tot de wereld van de consument en zijn persoonlijke proces te volgen. De consument echt centraal stellen! Wil je weten hoe dat werkt?

 

Neem contact op met Kees
Onze klanten waarderen ons gemiddeld met 4,5 sterren, met een maximale score van 5 sterren!
Edwin Holleboom, Managing Director Blueriq voor de financiële branche
In vijf stappen

Onze aanpak

Het succes van jouw persoonlijke én efficiënte dienstverlening staat of valt met de manier waarop we onze oplossing maken en implementeren. Daar hebben we onze eigen, unieke aanpak voor. In beheerste stappen werken we toe naar de financiële dienstverlening waar iedereen gelukkig van wordt.

Meer over onze aanpak
onze klanten

Intensief samenwerken is een randvoorwaarde

De wereld waarin jij je beweegt echt begrijpen en een oplossing creëren die daar perfect op aansluit. Daar is niet alleen branchekennis en een heldere visie voor nodig, maar ook intensieve samenwerking. Vanaf dag één. Dat bieden wij onze klanten en partners.

Onze footprint

Wist je dat... 90% van alle Nederlanders in contact komt met Blueriq? Vaak ongemerkt. In verschillende sectoren ondersteunen we de interactie tussen organisaties en klanten.

Wonen

Er zijn meer dan 1 miljoen hyotheek aanvragen mede mogelijk gemaakt door ons.

Verzekeren

We maken 60% van alle verzekeringsaanvragen mogelijk.

Zorg

We ondersteunen meer dan 50% van alle medicijncontroles bij apotheken en huisartsen.

Actueel

Laat je inspireren

We weten wat er speelt op de markt. En dat delen we graag met je. Bekijk onze laatste blogs en publicaties.

Wil je weten hoe je het verschil maakt in jouw markt?

Kees inspireert je graag met zijn ideeën over hoe je klanten écht kunt raken. Onder het genot van een kopje koffie.

Plan een afspraak Bekijk profiel
Kees
Miedema
Sales