18 oktober 2019, door Blueriq Nieuws Nieuws

Fieldlab Common Ground: een zaaksysteem in 2dagen

Op 25 en 26 september 2019 vond de derde hackathon van VNG Realisatie plaats. VNG Realisatie, de organisatie die IT-ondersteuning biedt voor gemeentes, wilde deelnemers kennis laten maken met ‘Common Ground’. Ook wij waren aanwezig en beten ons vast in de verschillende Challenges, in samenwerking met onze klanten.

Met behulp van Common Ground kunnen gemeentes gegevens op een uniforme manier opslaan en ontsluiten. Hierbij kun je denken aan gegevens van zaken die zij in behandeling hebben, zoals informatie van bepaalde aanvraagprocessen. Het huidige stelsel van gegevensuitwisseling maakt het lastig om gegevens te delen, te vernieuwen, te voldoen aan privacywetgeving en efficiënt om te gaan met de data. Met Common Ground kunnen gemeentes straks gemakkelijker informatie delen en kunnen IT-leveranciers als antwoord hierop gemakkelijker systemen ontwikkelen die bij alle gemeentes ingezet kunnen worden. Dat levert voordelen op voor zowel de gemeente, de IT-leverancier als voor de burger.

Tijdens de hackathon, ook wel Fieldlab Common Ground genoemd, kwamen medewerkers van gemeentes, leveranciers en bestuurders samen met één doel: innovatieve concepten bedenken om de gemeentelijke dienstverlening te verbeteren. Wij waren, samen met onze klanten Gemeente Tilburg en PinkRoccade Local Government, aanwezig en zetten onze tanden in de verschillende Challenges.

Een van de Challenges was het maken van een applicatie voor de aanvraag van een dakkapel. Binnen twee dagen bouwden we een zaaksysteem, waarbij de locatie op een kaart gekozen kon worden en de zaak door verschillende betrokkenen behandeld kon worden voor advies en fiattering. De informatie over de zaak en alle gerelateerde gegevens, zoals bijvoorbeeld over de stakeholders, werd opgeslagen in Common Ground.

Het was een interessante en leuke manier om kennis te maken met de mogelijkheden van Common Ground. Dankzij de juiste voorbereiding en beschikbaarheid van verschillende middelen, konden we direct gaan experimenteren en de toegevoegde waarde laten zien van de combinatie met Blueriq technologie. Meer informatie over Common Ground? Kijk op https://commonground.nl/.

Meer weten over onze visie op Common Ground?

Neem contact op met Frits voor meer informatie of plan een afspraak.

Plan een afspraak Bekijk profiel
Frits
van Endhoven
Senior Accountmanager