Krijg grip op de dynamische werkelijkheid van overheidsbeleid en uitvoering

Als het gaat om dienstverlening wordt van overheidsorganisaties steeds meer verwacht. Ministeries, uitvoeringsinstanties, provincies, waterschappen en gemeenten moeten met steeds minder middelen méér doen. Continu veranderend beleid en nieuwe wetten en regels moeten steeds sneller vertaald kunnen worden naar uitvoerbare producten en diensten. En burgers en bedrijven willen hun zaken steeds meer zelf kunnen regelen, op de momenten dat het hen uitkomt. Door deze ontwikkelingen worden bedrijfsprocessen en systemen steeds complexer. Blueriq maakt deze complexiteit beheersbaar.

Met Blueriq worden de processen van uw dienstverlening binnen één centrale omgeving gemodelleerd in flexibel aanpasbare uitvoeringsregels. Veranderend beleid of nieuwe wetgeving wordt hierdoor beter beheersbaar en hoeft slechts op één plek te worden aangepast. Bovendien is kennis op deze manier toegankelijk voor alle relevante stakeholders. Dit zorgt voor een efficiëntere samenwerking en dus voor een betere dienstverlening aan uw klanten. Zo krijgen burgers en bedrijven meer inzicht in de besluitvorming rondom een aanvraag voor bijvoorbeeld een subsidie of vergunning, omdat beslissingen beter traceerbaar en transparanter zijn.

De meerwaarde van Blueriq voor overheidsorganisaties

Case management

Maak nieuwe wetgeving snel uitvoerbaar

Met Blueriq Decision Management kunt u sneller inspelen op veranderend beleid en nieuwe wetten en regels. Inspecties, registraties of beslissingen over aanvragen maakt u altijd op basis van juiste en actuele informatie, waardoor het risico op fouten kleiner wordt.. Bovendien is besluitvorming optimaal transparant voor burgers, bedrijven én voor alle stakeholders binnen het proces. U krijgt meer inzicht en meer controle over het gehele transitieproces tussen beleid en uitvoering, waardoor u ook de impact van wijzigend beleid makkelijker in kaart kunt brengen.

Bekijk

Customer experience management

Zet burgers en bedrijven écht centraal

Burgers en bedrijven willen meer en meer zelf regelen en zelf in controle zijn. Met Blueriq Customer Experience Management kunt uw klanten een gestroomlijnde en zeer gepersonaliseerde gebruikerservaring geven dankzij intelligente self-service en self-advice applicaties en portals. Hiermee zijn efficiënte interacties mogelijk via pc, tablet of smartphone, waarbij alleen de benodigde stappen doorlopen worden en alleen noodzakelijke informatie wordt gevraagd. Denk aan het aanvragen van subsidie of een vergunning.

Bekijk

Decision management

Werk beter en flexibeler samen

Een betere dienstverlening met minder middelen… dat is alleen mogelijk wanneer burgers, bedrijven en ambtenaren optimaal samenwerken. En wanneer elke betrokkene toegang heeft tot dezelfde informatie. Blueriq Dynamic Case Management voorziet hierin en zorgt voor een gestroomlijnde afhandeling van zaken. Processen zijn zo ingericht dat flexibel op veranderingen in een case kan worden ingespeeld.  Bovendien wordt zoveel mogelijk geautomatiseerd, zodat kenniswerkers meer tijd hebben voor complexere cases. Zo voorkomt u fouten, werkt u efficiënter en krijgt u meer tevreden klanten.

Bekijk

Overheidsorganisaties die voor Blueriq kiezen

Meer weten over wendbaarheid bij overheden?

Neem contact op met één van onze specialisten voor een direct antwoord op uw vraag of om een afspraak te maken.

Frits van Endhoven
Sr Accountmanager Overheid

06 46 09 37 22
f.van.endhoven@everest.nl

Freek van Teeseling
Solution Architect Overheid

06 27 87 89 74
f.van.teeseling@everest.nl

Maak kennis met Blueriq

Benieuwd hoe Blueriq úw organisatie wendbaar kan maken? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag langs om een presentatie te geven en samen uw wensen door te nemen. Ook laten we een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden zien.

De Gruyter Fabriek
Veemarktkade 8 (ingang L, kantoor 6239)
5222 AE 's Hertogenbosch

Vragen over onze opleidingen?
learning@blueriq.com

+31 (073) 645 04 60