Stageopdracht

Het lokaliseren van losse eindes in grote gerichte grafen

Regels binnen bedrijven veranderen de hele tijd. Soms komen er regels bij, soms verdwijnen er randvoorwaarden. Als ontwikkelaar binnen het software platform voeg je niet alleen continu nieuwe regels toe, je verwijderd ook regelmatig elementen. Maar heb je nou alle elementen die je niet meer nodig had verwijderd? En hoe vind je deze op een efficiënte manier?

Fulltime
‘s-Hertogenbosch
Rik Schepens
Rik Schepens
Business Engineer & Studentencoördinator
Is dit jouw toekomstige stage?

 Solliciteer dan direct via onderstaande knop.

Direct soliciteren
vacancy-placeholder

Over Blueriq

We zijn met meer dan 200 medewerkers en werken in kleine, collegiale teams. Bijzonder is dat het merendeel van onze collega’s geen software developer is, maar wel software maakt. Dat kan omdat we gebruik maken van ons eigen Blueriq platform om modellen te maken die de computer kan uitvoeren alsof het computerprogramma’s zijn. Zo modelleren we bedrijfsprocessen, beslissingen, bedrijfs-/beleidsregels en zelfs gebruikersinteractie. We maken vooral software voor bedrijven die hun klanten écht goed willen helpen en we zitten in De Gruyterfabriek in Den Bosch. 

Opdrachtomschrijving 

Ontwikkelaars die gebruik maken van het Blueriq platform programmeren niet, zij modelleren. Hierbij maken zij allerlei verschillende elementen aan. Een element kan hierbij gebruik maken van andere elementen. De elementen vormen hiermee samen een grote gerichte graaf. Veel elementen zijn zelf geen eindstadium, maar worden dus wel hierdoor gebruikt. Het identificeren van ongebruikte elementen is van groot belang om je model zo schoon mogelijk te houden.
Het doel van deze opdracht is om een algoritme te programmeren dat binnen het Blueriq platform deze ongebruikte elementen identificeert op een efficiënte manier. Het algoritme mag er, zelfs voor grote modellen, niet meer dan 5 minuten over doen bij een gebruikelijke revisie van het model.


De opdracht omvat:

  • Een onderzoek naar bestaande algoritmes voor dit onderwerp
  • Het ontwerpen van een algoritme voor de specifieke toepassing binenn Blueriq
  • Het implementeren (TypeScript of C#) van een werkend prototype van de oplossing
  • Advies voor het verder ontwikkelen van deze implementatie.


Heb je zin om samen met ons hier samen te leren, meld je dan vooral aan! We bieden een marktconforme stagevergoeding, goede voorzieningen en leuke collega’s die graag een vraag beantwoorden.

Echte bijdrage aan het team

Het aangaan van een nieuwe baan of stage is altijd een beetje spannend. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega's en nieuwe werkzaamheden. Om je alvast een beeld te geven van jouw komende maanden als stagiair(e) hebben we deze video gemaakt. Bij Blueriq zul je geen koffie hoeven halen. Je wordt meteen betrokken in je team en gaat aan de slag met echte opdrachten, in een informele werksfeer.

HubSpot Video
direct solliciteren

Is deze stageplek jou op het lijf geschreven?

Solliciteer dan nu via onderstaand formulier. Binnen enkele werkdagen reageren we op je sollicitatie.

De voordelen van stage lopen bij Blueriq
  • Gezellige informele sfeer
  • Ruimte om veel te leren
  • Doorgroeimogelijkheden
Vragen? Stel ze aan Rik!

Voor al je vragen over deze stageopdracht kun je terecht bij: stage@blueriq.com of stuur een appje naar 0625736576