Stageopdracht

Datakwaliteit en Blueriq applicaties

Achter complexe processen schuilt vaak complexe en veranderlijke data. Hierdoor is data foutgevoelig. Bijvoorbeeld omdat er data wordt gemigreerd, of omdat er nieuwe datapunten bijkomen, die nog niet bij de oude data bekend zijn. Blueriq ontwikkelt applicaties die deze data genereren en ook weer consumeren bij veel verschillende bedrijven en instellingen. Kun jij ons helpen om een systeem op te zetten waarmee we de kwaliteit van de data die we consumeren kunnen managen?

Fulltime
‘s-Hertogenbosch
Rik Schepens
Rik Schepens
Business Engineer & Studentencoördinator
Is dit jouw toekomstige stage?

 Solliciteer dan direct via onderstaande knop.

Direct soliciteren
nieuws-bss-resultaten20

Over Blueriq

We zijn met meer dan 170 medewerkers en werken in kleine, collegiale teams. Bijzonder is dat het merendeel van onze collega’s geen software developer is, maar wel software maakt. Dat kan omdat we gebruik maken van ons eigen Blueriq platform om modellen te maken die de computer kan uitvoeren alsof het computerprogramma’s zijn. Zo modelleren we bedrijfsprocessen, beslissingen, bedrijfs-/beleidsregels en zelfs gebruikersinteractie. We maken vooral software voor bedrijven die hun klanten écht goed willen helpen en we zitten in De Gruyterfabriek in Den Bosch. 

Opdrachtomschrijving 

Blueriq applicaties vinden zich vaak in de zogenaamde mid-office. Hierbij worden verbindingen met de backend gelegd om bijvoorbeeld bestaande polissen op te halen. De data van deze backend kan helaas wel eens een fout bevatten. In deze opdrachten willen we kijken hoe we omgaan met dit soort fouten.
Doel van de opdracht is om onderzoek te doen naar manieren om datakwaliteit te borgen. Hierbij kan worden gekeken naar best-practices bij verschillende projecten.

De opdracht omvat: 

•    Het analyseren van best-practices op het gebied van datakwaliteit.
•    Het schetsen van een standaard die projecten kunnen toepassen als de informatie die zij ontvangen niet volledig is.
•    Het schetsen van een standaard die projecten kunnen toepassen als de informatie die zij ontvangen niet valide is.


Mocht je dit samen met een mede student willen doen dan willen we ook graag een prototype van een dashboard om de datakwaliteit te monitoren. We bieden een marktconforme stagevergoeding, goede voorzieningen en leuke collega’s die graag een vraag beantwoorden. 

Heb je zin om samen met onze business engineers hier samen te leren, meld je dan vooral aan! 

Echte bijdrage aan het team

Het aangaan van een nieuwe baan of stage is altijd een beetje spannend. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega's en nieuwe werkzaamheden. Om je alvast een beeld te geven van jouw komende maanden als stagiair(e) hebben we deze video gemaakt. Bij Blueriq zul je geen koffie hoeven halen. Je wordt meteen betrokken in je team en gaat aan de slag met echte opdrachten, in een informele werksfeer.

HubSpot Video
direct solliciteren

Is deze stageplek jou op het lijf geschreven?

Solliciteer dan nu via onderstaand formulier. Binnen enkele werkdagen reageren we op je sollicitatie.

De voordelen van stage lopen bij Blueriq
  • Gezellige informele sfeer
  • Ruimte om veel te leren
  • Doorgroeimogelijkheden
Vragen? Stel ze aan Rik!

Voor al je vragen over deze stageopdracht kun je terecht bij: stage@blueriq.com of stuur een appje naar 0625736576