Ondersteun klanten met een aflossingsvrije hypotheek

Meer dan één miljoen Nederlanders hebben een aflossingsvrije hypotheek. Ongeveer 35% van deze klanten weet niet goed wat deze hypotheekvorm precies inhoudt. Vaak denken ze dat ze aan het einde van hun looptijd geen hypotheekschuld meer hebben.  Hierdoor komen ze aan het einde van de looptijd van de hypotheek in de problemen, omdat ze nog een (meestal flink) bedrag moeten aflossen.

Het is tijd om in actie te komen, voordat je klanten in de problemen komen. Maar hoe kun je je klanten hier persoonlijk en goed in ondersteunen? Hoe krijg je ze in beweging? En hoe kun je dit efficiënt verwerken in je complete proces?

In samenwerking met Eerstestap.nl, Netvice en Webhelp bieden wij een totaalaanpak. Dit doen we in vijf verschillende stappen:

1. Het analyseren van uw data en het downsizen van het probleem
Hoe ziet de portefeuille van jouw organisatie eruit? Welke groep klanten heeft de meeste haast? Aan de hand van de antwoorden op deze vragen, bepalen beleid wat bij je past.

2. Het activeren van je klant om in beweging te komen
Hoe krijg je je klanten in beweging? Met een omnichannel oplossing, zodat de klant de regie heeft en het proces kan doorlopen op een manier die voor hem persoonlijk past.

3. Het creëren van online inzicht voor de klant en ‘the next best action’
Door het gebruik van een beveiligde en persoonlijke online omgeving, kan de klant zelf aan het werk en heeft hij antwoord op de vragen: wat is aflossingsvrij en wat betekent dat voor mij? Op basis hiervan kan de klant zelf keuzes maken over een volgende stap.

4. Het adviseren van jouw klanten
Sommige klanten hebben behoefte aan persoonlijk advies of hebben extra advies nodig op basis van hun advies. Door gebruik te maken van bewezen adviestooling, kan dit zonder problemen worden geregeld.

5. Het verwerken van mutaties
Houdt het verwerken van mutaties die gaan volgen, je tegen? Wij kunnen de mutaties binnen jouw organisatie gemakkelijk verwerken en automatisch aanleveren als clean order naar de back office.

Een gedegen en complete oplossing, die u van het begin tot einde helpt. Alle details lees je in dit online magazine: ‘Dossier Aflosvrije Hypotheken, 100% opgelost’.

De voordelen voor jou en je klant

Met deze oplossing is je klant niet alleen bewust van het probleem, maar ook geactiveerd om in beweging te komen. Daarmee voorkom je ook dat je klant in de moeilijkheden komt.

Als geldgever weet je welke klanten een aflossingsvrije hypotheek hebben én hoe je ze moet ondersteunen in deze fase. Je voldoet daarmee aan de eisen van toezichthouders dankzij de uitgebreide audit trail en bent volledig compliant. 

Vraag nu een demo aan

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem contact op, maak een afspraak voor een demo en ervaar hoe we dossier Aflossingsvrij samen kunnen aanpakken.

Maak een afspraak Bekijk profiel
Leon
van Dooren
Principal Consultant