Dynamic case management

Stroomlijn uw dienstverlening

Blueriq Dynamic Case Management voorziet in een snelle, geïntegreerde en doelgerichte afhandeling van cases tussen kenniswerkers, klanten en andere stakeholders. Dit betekent dat elke betrokkene toegang heeft tot dezelfde informatie en dat beter en consistenter wordt samengewerkt. Beslissingen zijn transparant en altijd in lijn met het nieuwste beleid en actuele wet- en regelgeving. Complexe processen worden beheersbaar door processen dynamisch in te richten, uitvoeringsregels zoveel mogelijk te automatiseren en alleen voor uitzonderingen kenniswerkers in te schakelen. Zo voorkomt u fouten, werkt u doelgericht en krijgt u meer tevreden klanten.

Toegankelijk, responsief en transparant

Kennismedewerkers bij organisaties staan continu onder druk om hun dagelijkse taken en activiteiten zo efficiënt mogelijk uit te voeren en tegelijkertijd de klanttevredenheid te verbeteren. Dynamic Case Management ondersteunt kennismedewerkers in hun dagelijkse activiteiten en stelt organisaties in staat om toegankelijke, responsieve en transparante diensten te bieden aan klanten.

Integraal klantbeeld

Dynamic Case Management van Blueriq brengt informatie, processen en mensen samen. Zo ontstaat een integraal klantbeeld: beschikbare en benodigde informatie is altijd actueel en wordt op een gebruiksvriendelijke manier gepresenteerd aan alle stakeholders. Omdat iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie, wordt er efficiënter en klantvriendelijker samengewerkt.

Maximale flexibiliteit

Met Dynamic Case Management ontwerpt u dynamische en regelgedreven modellen om processen en beslissingen weer te geven. Dit zorgt voor maximale flexibiliteit en transparantie. Blueriq maakt het mogelijk om een proces op hoofdlijnen te vatten in regels die bepalen welke stappen toegestaan zijn, in plaats van welke stappen voorgeschreven zijn. Het verloop van de case is afhankelijk van de context van de case, m.a.w. afhankelijk van de gegevens van de case zelf.

Verbeterde efficiëntie en effectiviteit

Extra veel winst behaalt u door complexe en langlopende cases op een bedrijfsregelgerichte manier te ondersteunen door de specificaties van regels direct executeerbaar te maken. Zo handelt u zoveel mogelijk zaken automatisch af via Straight Through Processing (STP). Uw dienstverlening wordt hierdoor sneller én beter, ook omdat kenniswerkers nu meer tijd overhouden voor de meer complexe gevallen. En omdat alle beslissingen inzichtelijk zijn, is bovendien transparantie en compliance aan geldende wet- en regelgeving gewaarborgd.

Bekijk de demo

Aan de hand van een fictieve organisatie demonstreren wij Blueriq Dynamic Case Management in de praktijk. Klik hier voor demo.

Meer weten over Dynamic Case Management?

Neem contact op met één van onze specialisten voor een direct antwoord op uw vraag of om een afspraak te maken.

Freek van Teeseling
Solution Architect Overheid

06 27 87 89 74
f.van.teeseling@everest.nl

Kees Miedema
Sr. Accountmanager Banken & Verzekeraars

06 29 52 66 39
k.miedema@everest.nl