Decision management

Speel sneller in op veranderingen

Decision Management is het hart van Blueriq. Kennis, bedrijfsregels en beslissingen worden hier centraal vastgelegd en beheerd in modellen, om vervolgens te worden toegepast in primaire processen en intelligente dialogen voor het maken van (automatische) beslissingen. Deze beslissingen worden altijd gemaakt op basis van juiste en actuele informatie, waardoor het risico op fouten kleiner wordt. Bovendien zijn deze beslissingen optimaal transparant en traceerbaar voor alle stakeholders in het proces.

Snel en efficiënt wijzigingen doorvoeren

Veel organisaties hebben uitvoeringsregels voor beleid, producten en diensten rondzwerven in applicaties, spreadsheets en in hoofden van individuele werknemers waardoor interpretatieverschillen en beheerproblemen optreden. Het gevolg is dat organisaties niet of niet adequaat kunnen omgaan met veranderende beleidsregels, productinformatie, marktontwikkelingen of wet- en regelgeving. Blueriq Decision Management zorgt dat u wendbaar bent en snel en gecontroleerd wijzigingen kunt doorvoeren. Hierdoor realiseert u een efficiënte en transparante bedrijfsvoering tegen lagere kosten.

Alles onder controle, van ontwerp tot uitvoering

Met Blueriq Decision Management beheert u het gehele transitieproces rondom wetgeving en beleid: van ontwerp en interpretatie tot implementatie en uitvoering. Met de modelgedreven inrichting van Blueriq kunt u complexe en steeds veranderende bedrijfsprocessen zónder programmeren omzetten in een duurzame, schaalbare en herhaalbare set van zinvol executeerbare bedrijfsregels. Doordat deze binnen één centrale omgeving zijn vastgelegd, hoeft u aanpassingen aan producten of diensten maar op één plek door te voeren. Bovendien kunt u door de centrale inrichting nieuwe producten en diensten snel en kostenefficiënt over verschillende kanalen lanceren.

Optimale transparantie

Doordat in Blueriq de volledige keten is vastgelegd, kan van elke geïmplementeerde regel de relatie worden gelegd naar uitvoeringsbeleid, bedrijfsregels en wetgeving, en vice versa. Dit maakt het mogelijk direct de impact van wijzigend beleid te voorspellen, maar ook historische interpretaties en analyses te raadplegen. Bovendien waarborgt deze integrale inrichting de transparantie over besluitvorming en compliance aan geldende wet- en regelgeving.

Bekijk de demo

Aan de hand van een fictieve organisatie demonstreren wij Blueriq Customer Experience Management in de praktijk. Klik hier voor demo.

Meer weten over Decision Management?

Neem contact op met één van onze specialisten voor een direct antwoord op uw vraag of om een afspraak te maken.

Freek van Teeseling
Solution Architect Overheid

06 27 87 89 74
f.van.teeseling@everest.nl

Kees Miedema
Sr. Accountmanager Banken & Verzekeraars

06 29 52 66 39
k.miedema@everest.nl