Blueriq Converse Vroegtijdige validate en acceptatie

Vroegtijdige validatie en acceptatie: snel, grondig en eerder in de klantreis

Klanten zitten niet te wachten op lange doorlooptijden. Toch is dit bij het aanvragen van veel financiële producten, zoals hypotheken, nog vaak het geval. Je loopt klanten mis als je niet snel genoeg reageert en klanten in onzekerheid laat. Met vroegtijdige validatie en acceptatie bieden we hier een oplossing voor. We stellen je in staat klanten de controle te geven en snel terugkoppeling en duidelijkheid te geven over hun aanvraag.

Voorkomt uitval

Door waar mogelijk geautomatiseerd en waar het moet een expert te laten valideren en beoordelen op basis van volledige en actuele (klant)informatie.

Snel zekerheid

Door het valideren en beoordelen eerder in het proces mogelijk te maken, hoef je jouw klanten niet langer in onzekerheid te laten.

Voorkomt herstelwerk

Door het creëren van één centrale waarheid en te valideren en beoordelen op basis van volledige en actuele informatie.

Een geharmoniseerd geheel

Een aanvraag snel en juist valideren en beoordelen, kan alleen als je organisatie redeneert vanuit één centrale waarheid. Informatie versnipperd over systemen of silo’s, zorgt nu vaak voor lange doorlooptijden bij aanvragen. Met als gevolg dat klanten lang in onzekerheid blijven of er belangrijke informatie over het hoofd wordt gezien. Een aanvraag kan daardoor onterecht afgekeurd worden. Dit lossen we voor je op door systemen en losstaande silo’s aan elkaar te verbinden tot één geharmoniseerd geheel. Daar voegen we de Blueriq finengines aan toe voor het consistent berekenen van de mogelijkheden voor de klant en het beoordelen van de data.

Vraag een (online) demo aan
We geloven in de kracht van platformen en zien dat er in het ecosysteem van financiële diensten alleen resultaat bereikt kan worden door samen te werken. De FinEngine van Blueriq is een belangrijk onderdeel van de Validator en daarmee als bestaande oplossing geïntegreerd. De kennis en ervaring van Blueriq hebben gezorgd voor een stabiele oplossing in korte tijd. FinData had dit niet zelf kunnen realiseren.
Leon van Vliet Directeur, FinData

Inspiratie

Waar hebben mensen precies behoefte aan bij het aanvragen of wijzigen van een hypotheek? Het gevoel van een financieel slim besluit, in controle zijn, een vertrouwd advies en zorgeloos zijn. Dit kwam naar voren in het onderzoek dat we lieten uitvoeren. Benieuwd naar wat dit precies betekent? Je leest het in het onderzoeksrapport, getiteld 'Hypotheken met een hart'.

Meer weten?

Neem dan contact op met René Frankena, expert op het gebied van vroegtijdige validatie en acceptatie.

Plan een afspraak