stap 2

Bepalen waar je het verschil kan maken

In deze stap gaan we nog dieper in op de bedrijfsvoering van jou, onze opdrachtgever. We willen weten wat er speelt binnen jouw organisatie, je directe omgeving en hoe dit van invloed is op de werkwijze. We bepalen samen wat er nodig gaat zijn om met een Minimal Viable Product live te kunnen en wat de volgende stappen zouden zijn. We geven ook aan onder welke voorwaarden we succesvol kunnen zijn. De stap wordt afgerond met een plan, waarin staat op welke wijze we persoonlijke én efficiënte dienstverlening kunnen realiseren.

Om een realistisch plan te maken, moeten we je organisatie écht leren kunnen. Wat speelt er binnen jouw organisatie? Hoe ‘staan’ jouw collega’s er in? Zijn ze in voor verandering of zijn ze klaar met het zoveelste IT-project? En hebben deze mensen invloed op de manier waarop ze hun werk doen of wordt dit vooral bepaald door de rest van de omgeving?

Maar we willen ook meer weten over het huidige IT-landschap. Welke producten worden er allemaal geleverd en welke processen horen hierbij? Welke hiervan zijn klantspecifiek en welke processen zijn voor iedere klant hetzelfde? Al deze kennis hebben we nodig om een goed plan te schrijven voor persoonlijke en efficiënte dienstverlening binnen jouw organisatie.

Een plan voor persoonlijke en efficiënte dienstverlening

Het belangrijkste onderdeel van deze stap is het maken van een plateauplan. We hebben geen standaard plannen liggen, want geen organisatie is hetzelfde. We hebben hier genoeg ideeën voor, maar het kan altijd beter. Met de informatie die we verzamelen, creëren we een plan waarin staat hoe we persoonlijke en efficiënte dienstverlening gaan realiseren. Hierin staat altijd hoe we gaan samenwerken, hoe we blijven verbeteren en wat we van elkaar verwachten. Zo kunnen we altijd een stapje vooruit kijken.

Next steps

Als het plan staat, is het tijd voor het keuzemoment. Gaan we door en zetten we het goede voornemen door in een goede uitvoering? Met een go op dit plan, geef je nog niet een go op een verandering van de dagelijkse operatie. Maar wel op het up en running krijgen van de belangrijkste end-to-end processen in een veilige omgeving. Zo kun je ervaren wat het betekent als we de werkwijze daadwerkelijk gaan operationaliseren. Wel zo lekker als beslisser.

Naar de volgende stap Terug naar stap 1

Klaar om het verschil te maken?

Of meer weten over deze stap, de aanpak of hoe dit bij jou zou kunnen werken? Youri vertelt je er graag alles over. Neem contact op of plan een afspraak.

Plan een afspraak Bekijk profiel
Youri
Vaes
Business Consultant