stap 1

Start met ontdekken

Innoveren kun je leren. En dat begrijp je pas, als je het zelf ervaart. Zien is geloven. We nemen je mee op een ontdekkingsreis naar jouw optimale dienstverlening. Daarom noemen we onze eerst stap een ontdekfase. Het ontdekken van de nieuwe mogelijkheden van Blueriq en Dynamic Case Management. Je kunt het zien als een eerste proefrit van persoonlijke en efficiënte dienstverlening binnen jouw organisatie.

Maar hoe dan?

We beginnen met de meest complexe case binnen jouw organisatie. Daarmee hebben we direct een groot deel van de benodigde functionaliteit helder. En selecteren ook de juiste mensen om de nieuwe werkwijze mee te ontwikkelen: mensen die op een andere manier naar je dienstverlening kunnen kijken en weten wat ervoor nodig is om zo’n complexe zaak af te handelen. En dan bedoelen we niet de uitzondering die nooit voor komt, maar de zaak waar de medewerker echt zijn hoofd bij moet houden. En zijn inhoudelijke kennis nodig heeft om de klant verder te helpen. Ook moeten we weten welke regelgeving wordt gebruikt, met wie er wordt samengewerkt en wie de betrokken stakeholders zijn. En, misschien nog wel belangrijker, welke belofte je doet aan je klant. Jouw én onze vakmensen werken samen om te ontdekken hoe we invulling kunnen geven aan deze klantbelofte bij zo’n complexe case.

We zitten samen om tafel

Als de klantbelofte gedefinieerd is, de juiste mensen geselecteerd zijn en de meest complexe case boven water is, gaan we aan de slag. Tijdens een workshop. Samen kijken we op een andere manier naar je organisatie en ontdekken we je nieuwe werkwijze. Tijdens deze workshop vormen jouw én onze vakmensen hun nieuwe werkwijze, waarbij we recht doen aan jouw klantbelofte. En bepalen we wat er in minimaal in de eerste versie moet zitten.

Het mooie van onze aanpak is dat je alles wat je bedacht hebt direct voor je ogen opgebouwd ziet worden, met daarbij alle mogelijkheden om bij te sturen

Het resultaat

Na de workshop staat een allereerste versie van een applicatie. Versie 0.1, noemen wij dat. Waarmee jij en de rest van de organisatie kan ervaren wat het verschil is met de bestaande werkwijze. En het geeft je een idee van alle mogelijkheden van Blueriq. Je hebt ervaren dat met onze technologie, het dossier altijd op orde is. Hoe complex de aanvraag ook is. Dit scheelt niet alleen tijd, maar geeft je ook de mogelijkheid aandacht te besteden aan de inhoud.

De volgende stap

Nu je een beeld hebt gekregen hoe persoonlijke en efficiënte dienstverlening ingevuld kan worden binnen jouw organisatie, is het tijd om vooruit te kijken. Na de workshop plannen we een Go/No go sessie, waarin we kijken of en hoe we met elkaar verder gaan. We gaan kijken wat de condities zijn waaronder de ‘Go’ succesvol gaat zijn. We concluderen of we elkaar kunnen versterken. Wil je verder? Dan hebben we een goed startpunt met de versie 0.1. Wil je dat niet? Dan hopen we dat je ogen toch zijn geopend na het zien van een functioneel ontwerp van een andere werkwijze.

Naar de volgende stap

Klaar om te ontdekken?

Of meer weten over deze stap, de aanpak of hoe dit bij jou zou kunnen werken? Youri vertelt je er graag alles over. Neem contact op of plan een afspraak.

Plan een afspraak Bekijk profiel
Youri
Vaes
Business Consultant