klantcase

Quantaris versnelt innoverend vermogen met Blueriq

Quantaris dacht al langer na over de inzet van een virtuele assistent, echter konden zij daar niet de juiste partner voor vinden. Na een korte kennismaking met Blueriq kwam hier verandering in. Blueriq's ervaring met softwareontwikkeling en procestechnieken gaf de doorslag. In samenwerkingsverband werd vervolgens de virtuele assistent registergoed ontwikkeld. 

x

Download klantcase

Meer weten over onze samenwerking en de waarde van een virtuele assistent? Download dan de volledige klantcase.

Kwaliteit en efficiëntie

De virtuele assistent neemt repetitieve werkzaamheden uit handen en waarborgt dat de juiste documenten worden verzameld in een centraal dossier.

Persoonlijke klantreis

De klant ervaart een persoonlijke en inzichtelijke klantreis waarbij hij/zij geholpen wordt wanneer het onduidelijk is welke gegevens en documenten er gevraagd worden.

Time to market

Al binnen een half jaar werd het idee van de virtuele assistent omgezet tot een werkende oplossing.

Quantaris levert software en digitale administratieve ondersteuning aan notariskantoren. Met een marktaandeel van zo’n 20 procent is Quantaris een belangrijke speler binnen het notariaat. Dagelijks gebruiken zo’n 140 notariskantoren de software van Quantaris om jaarlijks alleen al op gebied van registergoed rond de 250.000 dossiers te verwerken. 

‘Met onze ERP oplossing voor het notariaat bieden we een volledige bedrijfsoplossing voor notarissen vertelt Bas Mathon, managing director van Quantaris ‘dat is onze core business. Met het kennisplatform van Blueriq werden mogelijkheden zichtbaar om ook de consument direct in de keten te betrekken. Dit heeft geresulteerd in Quarine, een virtuele assistente die klantendossiers aanlegt, bijhoudt, completeert en optimaliseert.’ 

logoquantaris-klein
Met het kennisplatform van Blueriq kan ook de consument direct in de keten worden betrokken.”
Bas Mathon Managing Director Quantaris

De eerste notariskantoren hebben Quarine in gebruik genomen en de eerste reacties zijn positief. ‘We horen vooral dat notarismedewerkers blij zijn dat ze afscheid kunnen nemen van hun papieren vragenlijsten die ze klanten toestuurden’, vertelt Bryan Huber. ‘Ze hoeven niet meer door de papieren informatielijsten te gaan en te bellen naar het kantoor bij een onduidelijkheid. Zo besparen notariskantoren met Quarine gemiddeld een half uur per dossier en blijft er meer tijd over voor juridische kerntaken.’

Verder lezen? In de uitgebreide case beschrijving lees je nog meer over onze samenwerking en de waarde die we toevoegen bij Quantaris. Download de case met de blauwe knop rechts bovenin de pagina of lees meer over onze algemene digitale assistent oplossing via onderstaande knop.

De Digitale Assistent
HubSpot Video

Meer weten?

Neem dan contact op met Dominique de Wit, Commercieel manager bij Blueriq.

Contact Plan een afspraak
Dominique
de Wit
Commercieel manager