Blueriq podcast

De Transformatie

Van analoog naar digitaal, van dozenschuiven naar dienstverlening. In De Transformatie praat Wouter van den Berg met mensen die een transformatie meemaakten of mogelijk maakten. Van innovatie lab tot CMO, en van customer journey expert naar hogeschooldocent.

Aflevering 6: Centraal Beheer

Hang eens aan de muur wat je klant allemaal ziet wanneer deze een adreswijziging doorgeeft op je "mijn" omgeving. Wat vind je daar nu zelf van? Bij Centraal Beheer is het menens als het gaat om een betere klantreis. Ze maken teams verantwoordelijk voor een klantreis in plaats van voor een kanaal. Want je moet Apeldoorn ook altijd kunnen bellen als online even niet uitkomt. Marten Havekes vertelt over organisatie, analytics en de intrinsieke motivatie om dingen beter te doen, ongeacht wat de concurrent doet.

Beluister aflevering 6

Andere afleveringen:

  • Mark Stohr - Forum Business Research
  • Justin Schlee - ANVA
  • Joost Hageman - Intelsat
  • Koen Suilen - Fontys
  • Kimberley Zeltenrijch en Bart Reniers - SparkLab (NN)
  • Ideeën of suggesties voor een volgende aflevering?

Mark Stohr - Forum Business Research

Een product of dienst waar klanten intens tevreden over zijn, zelfs hoge NPS scores. Toch is het geen garantie dat ze klant blijven. Mark Stohr van Forum Research praat over het emotionele keuzeproces bij de klant en hoe je daar je dienstverlening op inricht.

Beluister aflevering #1

Justin Schlee - ANVA

In een groot bedrijf innoveren gaat niet altijd even snel als in een startup, maar adoptie gaat weer sneller. Aan het einde van de rit maakt het misschien niks uit. Justin Schlee vertelt over innoveren in samenwerking met bedrijven uit branches waar zijn bedrijf een paar jaar terug niks mee te maken had.

Beluister aflevering #2

Joost Hageman - Intelsat

Marketingveteraan Joost Hageman vertelt wat spoorlijnen en satellieten met elkaar te maken hebben. In markten waar iedere aanbieder ongeveer dezelfde basisdienst aanbiedt, is het lastig om je te onderscheiden. Toch kan het - telecomproviders gingen je voor en weten de juiste snaar te raken bij hun bestaande klant.

Beluister aflevering #3

Koen Suilen - Fontys

Studenten doen geen tentamens, en docenten vertellen niet meer 'de waarheid'. Koen Suilen van Fontys vertelt hoe de ICT opleiding van traditioneel onderwijs is overgestapt op continue feedback, autonomie voor studenten en docenten en welke lessen bedrijven hier uit kunnen trekken.

Beluister aflevering #4

Kimberley Zeltenrijch en Bart Reniers - SparkLab (NN)

Bij cyber security denk je aan firewalls en hackers; niet direct aan een verzekeringsadviseur. Verzekeraar NN zette een eigen startup op die moet voorsorteren op de toekomst. Daarbij horen ook nieuwe verdienmodellen en samenwerken met bedrijven buiten je eigen expertise.  Kimberley Zeltenrijch en Bart Reniers van SparkLab vertellen hoe ze de behoeften van de consument van de toekomst in kaart brengen. Hoe neem je een bedrijf met zo'n lange historie mee op weg naar radicaal nieuwe dienstverlening?

Beluister aflevering #5

Ideeën of suggesties voor een volgende aflevering?

Deel ze dan met Wouter via onderstaande knop.

Mail Wouter
Het gaat niet alleen om ‘het leed is nu geschied, laten we het geld uitkeren’. We kijken hoe we dit kunnen voorkomen. Wat is daarvoor nodig? En daar passen we dan de verzekering op aan.
Bart Reinders SparkLab
Tools

Hoe luister je een podcast?

De Transformatie is te beluisteren o.a. via de volgende platforms: 

Anchor | Apple Podcasts (via iTunes) | Google Podcasts | SpotifyStitcher |


Voor bijna alle kanalen moet er voor het luisteren een applicatie worden gedownload. Via deze applicaties kun je podcasts luisteren en downloaden om offline af te spelen. Voor meer informatie hoe deze platformen te gebruiken, verwijzen we je naar de websites van het desbetreffende platform.

Sparren met Wouter over een volgende aflevering?

Of wil je meer weten over de onderwerpen? Wouter deelt het graag met je. Neem contact op via zijn profiel.

Bekijk profiel
Wouter
van den Berg
Senior Business Consultant