08 februari 2019, door Yuri Versluis News

Blueriq verrijkt spraak assistent Google met kennis van zaken

Sinds Google Assistent ook beschikbaar is in het Nederlands, is het razend populair geworden. Op korte termijn zullen spraak gestuurde klantinteracties niet meer weg te denken zijn in bijna iedere klantreis. Ook binnen de financiële wereld. Dankzij de Blueriq Google Home API kunnen onze klanten hier ook op inspelen. Door chat- en spraakbots te combineren met de kennis van klant, het proces en de productafspraken, ontstaat één waarheid voor de klant.

Wouter van den Berg, Solution Architect: “Je merkt met de integratie van Blueriq en Google Assistent dat één plus één drie is. De spraaktechnologie van Google wordt steeds beter in het herkennen van wat de gebruiker bedoeld, dankzij bijvoorbeeld machine learning. Met Blueriq voegen we redeneerkracht toe. De truc is om de wens van de gebruiker te combineren met informatie en modellen - die vaak al bestaan - en de juiste conclusie te treken. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat de gebruiker vermoeid wordt met onnodige vragen.

Het toevoegen van spraak – wat toch ook weer een heel ‘eigen’ kanaal is, met zijn eigen mogelijkheden en onmogelijkheden – past in onze jarenlange traditie om kennis intensieve processen met gebruiksvriendelijke dialogen te ontsluiten.”

Nieuwsgierig geworden? Binnenkort organiseren we een Webinar waarin we onze lessons learned in het omgaan met de beperkingen en nieuwe mogelijkheden van spraak delen. Of wil je het live ervaren? Neem dan contact op voor een demo!

Meer informatie of interesse in een demo?

Neem dan contact op met Yuri via onderstaande knop.

Plan een afspraak Bekijk profiel
Yuri
Versluis
Finance Solutions