04 oktober 2018, door Herman Mansveld Blog

Aflossingsblij is voor iedereen anders

De Nederlandse Vereniging van Banken is deze week gestart met een campagne “word ook aflossingsblij”. Banken willen met de campagne consumenten bewust maken van de risico’s van een aflossingsvrije hypotheek. Heel goed zo’n campagne, maar het vergt meer dan dansende mensen op een website.

In hoofdlijnen is het voor de banken een helder proces. Klanten selecteren, afspraken maken, afspraken nakomen, periodiek checken of het goed gaat, als het nodig is de plannen bijstellen en de AFM laten weten dat het blij maken van klanten volgens plan gaat. Iedere klant aflossingsblij. Het klinkt zo simpel. Maar het venijn zit in de details.

Want niet iedere klant is hetzelfde en zit in dezelfde situatie. Het moment dat iemand echt ‘aflossingsblij’ is, verschilt per persoon. Helemaal als er dingen gebeuren waarmee niemand van tevoren rekening heeft gehouden. Een scheiding, een werkeloosheid, of een andere gebeurtenis waardoor de oorspronkelijke plannen op de schop moeten.

Aan de uitvoering zal (en wil) iedere bank zijn eigen invulling geven. Iedere bank heeft namelijk zijn eigen beleid en bijbehorende producten. Dat heeft veel invloed op de meest passende oplossing voor een specifieke klant. Ook zal iedere bank op een specifieke wijze willen communiceren met haar klanten (kanalen, inschakeling intermediairs). En zullen sommige banken verder willen kijken en mogelijkheden zien om de klant ook te helpen met vermogensopbouw.

Wij weten dat de gemiddelde klant niet bestaat en dat iedere bank op een andere wijze zijn klanten aflossingsblij wil maken. Met onze oplossingen maak je je klant aflosblij, geef je advies op maat én is de afhandeling efficiënt. Zodat jouw klanten spontaan van blijheid dan ook echt een dansje doen. Klinkt ingewikkeld? Dat is het juist niet. Ik laat het graag aan je zien.

Benieuwd naar onze oplossing?

Neem contact met me op en dan gaan we samen kijken hoe onze oplossingen jouw klanten weer aflossingsblij kunnen maken.

Plan een afspraak Bekijk profiel
Herman
Mansveld
Consultant