onze aanpak

In 5 stappen naar een nieuwe dienstverlening

Een fitte organisatie verrast zijn klanten met zijn dienstverlening en is in staat om die continu te verbeteren. Onze technologie maakt een ander IT voortbrengingsproces mogelijk: Agile, zoals het bedoeld is. Om jou hiermee te helpen, hebben we een unieke en bewezen aanpak ontwikkeld. Een die jou in 5 eenvoudige stappen in staat stelt je klanten op een persoonlijke en efficiënte manier te helpen. Deze 5 stappen worden afgerond door deliverables. Hoe je deze bereikt, bepalen we samen. De manier moet vooral bij jouw organisatie passen.

5 stappen

  • 1. Ontdek wat er mogelijk is op basis van jouw meest complexe case
  • 2. Bepaal verwachtingen en maak een plan
  • 3. Modelleren van jouw oplossing
  • 4. Implementatie en livegang van jouw applicatie
  • 5. Als het vandaag anders moet dan gisteren bedacht...

1. Ontdek wat er mogelijk is op basis van jouw meest complexe case

Samen met de specialisten van jouw organisatie starten we met je meest complexe case. We kijken wat je belooft in je markt en bedenken samen hoe we invulling kunnen geven aan die belofte. Door je organisatie vanuit klantperspectief te benaderen ervaar je hoe het ook kan. Je ontdekt welk effect je dienstverlening heeft op de klant en de medewerker. Na deze fase heb je een duidelijk beeld van je nieuwe werkwijze, hoe je daarin ondersteund kan worden met een eerste versie van een Blueriq applicatie én heb je inzicht in wat deze werkwijze je kan leveren.

2. Bepaal verwachtingen en maak een plan

In deze fase leveren we een plan op. In dit plan staan alle aspecten die we nodig hebben voor de livegang van de eerste versie: functionaliteiten van de applicatie, de componenten die nodig zijn in de (al dan niet bestaande) IT-infrastructuur, maar ook hoe we jouw klanten en medewerkers kunnen meenemen. Samen kiezen we welke diepgang er nodig is en welke vervolgstappen we daarna maken.

3. Modelleren van jouw oplossing

Met de keuzes die we in de vorige stap hebben gemaakt, bouwen we verder aan de applicatie. Door te modelleren. We gaan steeds meer cases door de applicatie leiden en breiden de functionaliteit uit totdat alle cases er succesvol doorheen kunnen. Dit doen we agile. Aan het einde van deze stap staat een eerste versie van de applicatie klaar voor implementatie. Eén die volledig is toegespitst op jouw organisatie. Hier draait het namelijk om: een applicatie die naadloos aansluit bij jouw IT landschap. 

4. Implementatie en livegang van jouw applicatie

Een spannend moment: de nieuwe applicatie in jouw IT landschap staat nu klaar om geïmplementeerd te worden. Je kunt het zien als de livegang van jouw volgende stap in dienstverlening. Je medewerkers worden goed begeleid tijdens dit proces. Ook je klanten worden hierin meegenomen. Dan is het zover: de applicatie staat live! De eerste aanvragen komen binnen en worden keurig afgehandeld. Een paar weken na livegang geven we je nog een workshop. Je hebt gezien wat er nog meer mogelijk is. Dan is het tijd voor de volgende stap: continu verbeteren zodat de oplossing altijd blijft aansluiten bij de wensen van de organisatie en je klant.

5. Als het vandaag anders moet dan gisteren bedacht...

..dan is dat morgen geregeld. Dankzij continuous improvement blijven we de applicatie verbeteren. Daarvoor sluiten we zo veel mogelijk aan bij de verbeterprocessen die je al in place hebt. Zijn die er nog niet? Dan helpen we je daarmee. Zo bouwen we verder aan de toekomst van jouw product en organisatie.

De visie achter onze aanpak

De tijd dat je als dienstverlener het verschil kon maken met je product is voorbij. Het zijn de diensten eromheen die het verschil maken. Door in te spelen op de behoeften van jouw klant en een solide basis te zijn tijdens de klantreis. Het verbeteren van je dienstverlening zorgt voor succes van je product. Daarvoor zul je misschien aanpassingen moeten doen aan je huidige dienstverlening. Vanuit een bestaande situatie is dat vaak een uitdaging. Daarom nemen wij je mee op reis. Een reis waarin we samen een doorkijk maken naar de toekomst.

onze-aanpak_3
zodat persoonlijke dienstverlening de nieuwe standaard wordt

Samen aan de slag

Samen met jou en je collega’s kijken we hoe we jouw dienstverlening naar het volgende niveau kunnen tillen. Vanuit de praktijk. Doen, ervaren en bijstellen noemen we dat. Jullie zijn de expert en hebben kennis van het domein. Wij hebben genoeg voorbeelden die je verder kunnen helpen en zien altijd kansen om het beter of anders te doen. Samen bepalen we wat er precies voor nodig is om jouw klanten én medewerkers persoonlijk en optimaal te ondersteunen zodat persoonlijke dienstverlening ook de nieuwe standaard wordt in jouw organisatie.

Meer over onze aanpak?

Ervaar zelf de voordelen voor jouw organisatie en werkwijze. Youri komt je graag alles vertellen over onze aanpak. Dan kijken we samen hoe we ook jouw organisatie fit kunnen maken.

Neem contact op
Youri
Vaes
Consultant